Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на "Трафик - секюрити" задържан за наркотици, той отрича

Бизнесменът твърди, че е жертва на полицейски натиск, заради разследвания на притежавания от него сайт

| обновено на 13.04.21 в 15:52

Районна прокуратура - Пловдив е  образувала бързо производство срещу собственика на компанията за охранителна дейност „Трафик – Секюрити“ Александър Апостолов,  за употреба и притежание на наркотични вещества. 
 

Известният бизнесмен е бил задържан вчера (12.04.2021-понеделник)  при полицейска проверка в рамките на акцията за контрол на правилата за движение.  

По неофициална информация, това е станало в района на бул. „Шести септември“, където той е спрян с колата си „Мерцедес“ и подложен на тест за наркотици, който се е оказал положителен.  След това  Александър Апостолов е дал и кръвна проба. 

При последвалото претърсване в жилището му, укрити в гардероб са намерени количества бяло прахообразно вещество  и 10 таблетки „Ксанакс“.  

В резултат на това бизнесменът е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. По делото са разпитани свидетели и са назначени химически експертизи. Разследването по случая продължава.   

Междувременно на пресконференция собственикът на компанията за охранителна дейност „Трафик – Секюрити“ Александър Апостолов заяви, че е жертва на полицейски натиск заради разследвания на притежавания от него информационен сайт - “Трафик нюз“.

В своята версия Апостолов твърди, че вчера е извършил нарушение на правилата за движение и е бил спрян от полицейски патрул. Тестът му за алкохол бил отрицателен, а този за наркотици сочел наличие на опиати. При обиск в дома му са намерени таблетки „Ксанакс“, както и бяло прахообразно вещество. 

Пред журналисти Апостолов отрече да е употребявял каквито и да е наркотици, както и намерените в дома му вещества да са негови. Обяснението му е, че за момент обискиращите са били извън  погледа му и вероятно са били подхвърлени. 

Апостолов е дал кръвна проба, резултатите от която се очакват след около месец. Той ще сезира звено „Вътрешна сигурност“ на МВР, както и Главна прокуратура. 

Според него това е атака заради разследвания на сайта за полицейска закрила срещу организатори на проституция, както и за злоупотреба със служебно положение при разследвания за наркотици.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Шофьор кара в насрещното платно край Пазарджик

Нова опасна ситуация на пътя – шофьор кара с висока скорост в насрещното платно, в района на Пазарджик. За нея стана ясно от публикация в социалната мрежа Facebook. Това за пореден път възмути гражданите. "Не зная колко трябва да си видиотен, за да не разбираш,  че карайки в насрещното плътно, в дясно, се движиш срещу най-бързите участници в..

публикувано на 13.06.24 в 09:26

Православната църква чества Възнесение Господне - Спасовден

Православната църква чества Възнесение Господне.  Празникът се отбелязва винаги в четвъртък, четиридесет дни след Великден.  На четиридесетия ден след възкресението си Христос се възнесъл на небесата пред погледа на учениците си.  Преди това потвърдил обещанието за идването на Светия Дух, който просвещава умовете и сърцата.  Народът ни нарича..

обновено на 13.06.24 в 08:50

Поредна, но условна, присъда за адвокат Владимир Елдъров

Скандално известният пловдивски адвокат Владимир Елдъров бе осъден с изненадващо лека условна присъда за  крупни данъчни престъпления.   В еднодневно съдебно заседание по съкратената процедура Елдъров получи 1 година условно с 3 годишен изпитателен срок. Той се призна за виновен за това, че в  периода от 2013 г. до 2015 г в Пловдив, като местно..

публикувано на 12.06.24 в 20:02

Абонатите на EVN ще плащат само по банков път от 14 до 24 юни

Заради техническо обновяване на системата на EVN в периода от 18:00 ч. на 14 юни до 24 юни 2024  г. Отпада възможността за плащане на сметките за консумираната електрическа и топлинна енергия по всякакъв друг начин, освен по банков път, предупредиха от компанията. Това означава, че никакви разплащания в брой на гишета, в пощите, оторизираните..

публикувано на 12.06.24 в 15:51

"Зелени патрули" ще бдят за пълните контейнери в Пазарджик

От 1 юли в община Пазарджик започва подмяна на стоте най-увредени контейнери за битови отпадъци. Това съобщи на пресконференция кметът Петър Куленски. Той добави, че предстои закупуване на четирикубикови контейнери. Ще бъде създадена организация за т.нар. „зелени патрули“, които ще бъдат разпределени в осем зони, каза Куленски. На един патрул  ще му..

публикувано на 12.06.24 в 15:35