Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подменят ВиК мрежата и настилката на три булеварда

| обновено на 20.04.21 в 15:37
4
Снимка: Румен Куртев

Започва ремонт за подмяна на водопроводната мрежа и обновяването на булеварди в три пловдивски района. Проектът е на стойност 7,8 милиона лева като обхваща бул. „Христо Ботев“ в район Централен,  бул. „Копривщица“ в Западен и Коматевско шосе в Южен. Първата копка бе направена в локалното платно срещу Централна гара. 

На откриването присъстваха управителят на пловдивското ВиК дружество Спартак Николов, кметът Здравко Димитров и неговия предшественик и настоящ депутат Иван Тотев, областният управител Петър Петров, районни кметове и общински съветници.  

Управителят на водоснабдителното дружество в Пловдив Спартак Николов заяви:  Това е първият инвестиционен проект, одобрен в страната, от страна на Българският ВиК холдинг и финансиран през експолоатационното ВиК дружество за благоустрояване на линейна и подземна инфраструктурата на територията на община. Предивдена е подмяната на близо трикилометрова водопровдана мрежа с чугунени тръби и 50 хиляди кв. метра линейна инфраструктура – асфалтобетон. 

Кметът Здравко Димитров се извини на пловдичани за неудобствата, които ще трябва да изтърпят през следващите месеци, като заяви, че за да се направи нещо добро, то трябва да се изстрада. Той анонсира и създаването на кръгово движение на бул. Никола Вапцаров, но в тази връзка предстоят изследвания и се очаква мнението на специалистите. 

Депутатът Иван Тотев отбеляза, че проектът дава възможност премахване на  част от паважа на  бул. Копривщица. Той отбеляза, че по планираното за ремонт трасето минават централните колектори на водоснабдителната мрежа, а това ще помогне и за бъдещата работа за пробива под гарата.

Изпълнител по проекта е  фирмата „Драгиев и Ко”. С подмяната на  водопроводната мрежа се очаква намаление на  загубите на питейна вода.  Срокът за изпълнение на обекта е 120 календарни дни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Музеят на авиацията празнува с отворени врати

Музеят на авиацията отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия с вход свободен, безплатен музеен тур и активности за деца. В деня на отворените врати, от 10 до 16.30 часа, гостите на музея ще имат възможността да разгледат постоянната вътрешна и външна експозиция, както и най-новата изложба "Пътят към звездите“, посветена на..

публикувано на 06.05.24 в 09:29

Литийно шествие от Бачковския манастир с иконата на Богородица

На втория ден на Великден по традиция вярващи от цялата страна се включват в литийното шествие на Бачковския манастир. Поклонници изнасят чудотворната икона на Света Богородица и я съпровождат до местността Клувията. Според легендата в тази местност иконата е скрита от турските набези. Чудотворната..

обновено на 06.05.24 в 09:02

Празнични концерти за Великден и Гергьовден в Пловдив

Още концерти ще радват пловдивчани в празничните дни  Великденската програма на община Пловдив продължава и днес. Празничен концерт с класически изпълнения на перкусионния ансамбъл „Престо“ към НУМТИ „Добрин Петков“ ще радва пловдивчани и гостите на града  от  11 часа  в  обновената градска градина  на ул. „Христо Г. Данов“...

публикувано на 06.05.24 в 09:01
Снимка: Поклоннически център

Започва Светлата седмица

На втория ден след Великден според православната традиция започва Светлата седмица, наречена така, защото Възкресението на Христос символизира просветлението. В следващите седем дни се прославят светите апостоли и Света Богородица. В дните на Светлата седмица се благославят светиите: в Светли понеделник - светите апостоли, в Светли вторник и..

публикувано на 06.05.24 в 08:41
Свети великомъченик Георги Победоносец

Празнуваме Гергьовден

Българската православна църква почита днес свети Георги Победоносец.  Той олицетворява храбростта и затова Гергьовден е празник на Българската армия. В християнската иконография Св. великомъченик Георги се изобразява възседнал бял кон, а дългото му копие е забито в устата на страшен змей. В народните обичаи празникът се..

публикувано на 06.05.24 в 08:26