Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Извънредни мисли_Ревизия" - година на опустошение

| обновено на 01.05.21 в 11:24

Година на емоционално опустошение – дали съществува по-точна дефиниция на времето, което измина дотук! Почти с изненада виждам и осъзнавам, че около мен нищо не спря така, както се случи на много различни места, напротив!  Една голяма част от обкръжението ми изживява невиждана до този момент компресия на времето, която се породи след мига на вакуум, в който изпаднахме преди година. Усещане, сравнимо с тъмнината на зловеща черна дупка, поглъщаща ден след ден хоризонта на нашите събития.

Една година може да бъде миг, една година може да бъде и цяла вечност. Усещането за продължителност на този къс време зависи от толкова много неща, но в основата наистина е усещането ни ... за всичко, което ни се случва, за това, което ни заобикаля, и за начина по който вписваме себе си в цялата тази среда. 

Всеки от участниците в "Извънредни мисли_Ревизия", отговаря на три еднакви въпроса:

Как се казвате и къде се намирате в момента?

Как се промени живота ви в последната година, как е организиран той?

Кое е различнито, което присъства в мислите ви, една година след началото на пандемията?

Мария Янева е родена в Пловдив. Финансист по професия, артист по душа. Собственик на Галерия „ЕДНО“ в Капана, където организира множество конкурси за деца и изложби.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Здравка Евтимова получава Националната литературна награда "Иван Вазов"

Писателката и преводач Здавка Евтимова е носител на Националната литературна наградата „Иван Вазов“ за 2024 г.  Наградата се присъжда за цялостен принос за литературна и преводаческа дейност. Решението за тазгодишният приз е на 9- членна комисия с председател заместник- кмета Калина Чилингирова и членове - дейци от културните институции в..

публикувано на 28.06.24 в 11:29

Фестивалът за шансони "Златен ключ" - за 21-ви път в Пловдив

Днес се открива 21-вият Международен фестивал за шансони "Златен ключ"  - Пловдив 2024. Всяка година той  се организира от Алианс Франсез в партньорство с Община Пловдив и под патронажа на Посолството на Република Франция и Френския институт за България. Тази година духът на фестивала ще бъде шоколад и шансони, като френският майстор Венсан..

публикувано на 28.06.24 в 08:35

Димитър Павлов с първа самостоятелна изложба

Младият пловдивски художник Димитър Павлов открива първата си самостоятелна изложба в независимото пространство за изкуство Галерията. Чрез картините той представя различни етапи от развитието си като живописец – от началните години в Националната художествена галерия в София до последните няколко години. Творбите проследяват различни стъпки от..

публикувано на 27.06.24 в 12:56

Световни знаменитости и млади таланти в Епископската базилика

Фестивалът „Дни на музиката в Балабановата къща“ продължава с концерт в Епископската базилика „Световни знаменитости на една сцена с млади таланти“. В проявата ще участват американското сопрано Елизабет Поуп, пианистката Виктория Василенко и перкусионното дуо Аглея Канева и Александър Вичев. Според критиците Елизабет Поуп притежава бистрота на..

публикувано на 27.06.24 в 08:20

Бюджетът по проект "Мобилност" свърши

Община Пловдив спря приемането на нови заявления за индивидуални и групови пътувания натворчески килективи по проект „Мобилност“ поради изчерпване на финансовия капацитет. От началото на годината са одобрени и финансирани 19 проектни предложения на стойност 64 677,95 лева, което изчерпва гласувания за тази година бюджет.  Гласуваните от Общинския..

публикувано на 26.06.24 в 13:58