Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избирателите търсят човешко отношение

Снимка: www.news.nbu.bg


"Дебатът в Парламента, макар и малко остър на моменти, се върна там където му е мястото" каза в интервю за Радио Пловдив ПР експертът Любомир Аламанов.

"Ние сме парламентарна република. Основното противопоставяне между политическите сили трябва да се случва точно в Народното събрание. Да се бистрят концепции, да се гласуват, приемат закони и правила. Мястото за това е там". 

"Това че правителството постепенно се оттегля все по-далече и по-далече, нали, първо беше в своята сграда, след това се премести в Бояна, след това в Банкя. Постепенно от болничната зала, отива в хол, в кухня. Не знам как да го изтълкувам, не мога да си представя докъде ще стигнат. Явно някакви хора се крият и не искат да се изправят пред журналистите, през избирателите и да отговарят на въпроси" така коментира заседаването на Министерския съвет в дома на министър-председателя, експертът Аламанов. 

Мълчанието пред медиите от страна на "Има такъв народ" според Любомир Аламанов "е много голяма грешка, даже и господин Трифонов да има чисто медицински проблеми и да не може да се изправи пред хора и по-дълги интервюта, той все пак има много хора около себе си. Цялото поведение на ИТН да не комуникират играе много лоша шега, защото хората не разбират какво точно правят те".

Липсата на информация от страна на ИТН, според Аламанов, поставя хората във въпросителна позиция "засега само политическите анализатори обясняват ситуацията, докато реалните политици, чиято роля е точно тази, не казват нищо". 

"В момента медиите са залети от представители на ГЕРБ - разказват си техните истории. Ако ИТН приемаха покани на журналистите нямаше да гледаме всеки ден непрекъснатия поток от представители на ГЕРБ". 

Предстоящите избори, каза Аламанов, може и да доведат до изненади "това е прекрасното нещо на парламентарната демокрация. В крайна сметка всичко се решава от избирателите и те могат да изберат едно или друго". 

"Наистина всяка политическа сила трябва да знае, че хората рано или късно - те не са роботи или машини - те рано или късно искат човешко отношение". 

"Донякъде политиците, особено тези които управляват, бяха свикнали на нещо като комфорт, даже по реакциите им си личи, че те са изненадани. Не са го очаквали, не са подготвени, действат доста истерично, сякаш се чувстват обидени от това, че хората не ги харесват нон-стоп. Не са се потрудили последните години да разкажат какво правят, да вземат съответните мерки и сега това е реалността" смята Аламанов. 

"Ние виждаме, че ИсМВ и  ДБ се опитват да обяснят всяка своя стъпка и всеки свой ход и защо е важно да бъдат направени промени. Всеки избира своя тактика и стратегия, на които ще видим резултатите". 

Относно еднопосочната комуникация от страна на министър-председателя ПР експертът Любомир Аламанов, каза че "въпросът е защо се обръща толкова внимание изобщо? Защо журналистите, които цяла година бяха пренебрегвани от Бойко Борисов, които бяха унизявани от него и все още са, защото той не отговаря на въпроси, защо продължават да му споделят лайфовете едно към едно, абсолютно безкритично? В тези лайфове се съдържат толкова много лъжи, толкова много обиди, толкова лични нападки. Всеки журналист би следвало да каже, че това, което се говори, не е вярно. Спомнете си какво стана с туийтовете на Доналд Тръмп, накрая го блокираха. Не мога да разбера защо журналистите продължават дословно му пускат фейсбук изявленията". 

"Комуникацията е много мощен инструмент, който трябва да се използва много внимателно и с огромна отговорност. Вече сме XXI в., не е добре да се подценяват хората, комуникирайте повече, комуникирайте свободно, комуникирайте искрено, за да може хората да ви оценят по-добре" бяха пожеланията на Любомир Аламанов.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

И пловдивски аптекари се включиха в протеста

Пловдивските фармацевти протестираха в продължение на два часа на работните си места. Така те се включиха в недоволството на колегите си от цялата страна срещу измененията на Наредба 4, предложени от здравното министерство и НЗОК.  Анелия Найденова, магистър фармацевт и управител на една от аптеките, които ппротестират, дефинира пред Радио Пловдив..

публикувано на 03.07.24 в 15:43

ПГ на ДПС изключи депутата Рамадан Аталай

На заседание на ПГ на ДПС е взето решение да изключи Рамадан Аталай от групата. "За" решението са гласували   44-ма депутати, съобщи зам.-председателят на НС Росица Кирова от парламентарната трибуна.  Изключването на Рамадан Аталай от парламентарната група е било прието с единодушие. Предстои да стане ясно дали Аталай ще остане независим..

обновено на 03.07.24 в 13:20
Петър Чолаков

Изборът на правителство зависи от вътрешнопартийни драми

Изборът на правителство зависи и става заложник на вътрешнопартийни драми. Това заяви в програма "Точно днес" на Радио Пловдив политологът доц. Петър Чолаков. Той цитира думите на Рамадан Аталай, който в сутрешния блок на една от националните телевизии каза, че Ахмед Доган е призовал членовете на ПГ на ДПС да не подкрепят правителството на Росен..

публикувано на 03.07.24 в 11:25

Аптеки протестират с/у промените за отпускане на лекарства

Аптеките от различните области в страната затварят за два часа, от 14 до 16 часа,  в знак на протест срещу  измененията в наредбата за начина на отпускане на лекарства по Здравна каса, които се намаляват плащанията за изпълнение на такива рецепти.  Според представителите на бранша промените ще доведат  до значителни затруднения за фармацевтите и..

обновено на 03.07.24 в 10:08

Пловдивските седмокласници с по-добри резултати по математика

По математика резултатите на седмокласниците са най-високите спрямо предишните пет години и ни отреждат 5-то място в класацията, което е с една позиция нагоре, съобщи Иванка Киркова, началник на РУО Пловдив. Тя допълни, че по БЕЛ регион Пловдив отстъпва с две позиции в класацията и е на 8-мо място спрямо предходната година. Тази година учениците..

обновено на 02.07.24 в 12:27