Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рокади в ГЕРБ, Иван Тотев влезе в новата ИК на партията

| обновено на 11.05.21 в 16:45

На национално събрание на ГЕРБ, което се проведе изцяло дистанционно и без присъствието на медии, бяха направени промени в ръководството на партията. 

За заместник-председатели бяха избрани Томислав Дончев и Даниел Митов, а от тези постове бяха освободени Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. Променен беше и съставът на Изпълнителната комисия. В нея влизат досегашните пловдивски депутати Иван Тотев и Вежди Рашидов. 

80 делегати от Пловдив град и Пловдив област се включиха в националното събрание на ГЕРБ от хотел „Империал“. Веднага след извършените промени в ръководството на партията областният координатор Георги Мараджиев заяви пред Радио Пловдив, че промените в ръководстовто ще доведат до по-добро развитие на ГЕРБ, не само на територията на Пловдив област, а и в цяла България:

"И най-големите ми очаквания са свързани с проветряването, за което толкова години говорихме, да се случи. И да влязат в партията по-млади хора, нови хора, и по този начин ГЕРБ да разшири периферията не само сред твърдия електорат, а да обхване и периферията вдясно“, добави Мараджиев. 

Той смята, че избирането на новите заместник-председателите на ГЕРБ Томислав Дончев и Даниел Митов ще влее нови сили в партията.

Георги Мараджиев каза още, че е доволен от направените промени в Изпълнителната комисия и факта, че в нея попада градския лидер на ГЕРБ, бивш кмет и пловдивски депутат Иван Тотев.

„За пловдивчани и за членовете от Пловдив област, е от изключително важно значение в Изпълнителната комисия да има представител на Пловдив град и Пловдив област“, каза Мараджиев и обясни, че организацията в областта е в кондиция да започне подготовката за извънредния парламентарен вот на 11 юли.

„Не ме притесняват извънредните парламентарни избори, които предстоят след около два месеца. Напротив. В Пловдивска област ние сме първа политическа сила. На последните парламентарни избори водихме над БСП с 5000 гласа, водихме над „Има такъв народ“ с 8000 гласа. Нямам никакви притеснения. И днес в залата видях едни хора, които са готови още утре да започнат предизборна кампания“, обясни още Георги Мараджиев.

Той заяви още, че на предстоящите избори партията в областта ще се стреми да достигне четири депутатски места.

Интервюто с Георги Мараджиев можете да чуете в звуковия файл.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Рангел Бизюрев отива на съд, следствието приключи

Рангел Бизюрев най-сетне се сдоби с обвинение от Окръжна прокуратура за убийството на Димитър Малинов от Цалапица.  31-годишният Бизюрев е обвинен за умишлено убийство, извършено с особена жестокост.  Наказателният кодекс предвижда за това престъпление от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна...

публикувано на 17.06.24 в 10:36

Затварят за три седмици и ул. "Равнища"

От днес до 7 юли ул. „Равнища“ ще се бъде затворена за движение заради ремонтни дейности на ул. „Царевец".  Това съобщи районният кмет Тони Стойчева в профила си във Фейсбук.  Улицата се използваше за обходен маршрут докато беше затворено кръстовището между „Царевец“, „Солунска“ и бул. „Хаджи Димитър“.  От днес обаче по нея няма да могат да..

обновено на 17.06.24 в 10:21

Затварянето на Бетонния мост усложни трафика в първия работен ден

Най-тежък автомобилен трафик има по бул. „Никола Вапцаров“ в пловдивския район „Южен“. Това показа репортерска проверка на Радио Пловдив тази сутрин, след като в събота беше затворен за реконструкция Бетонният мост и автомобилите бяха насочени по обходни маршрути.  Огромни автомобилни тапи се образуваха в първия работен ден от седмицата на бул...

публикувано на 17.06.24 в 10:21

Влаковете за Карлово и Хисаря отново тръгват от Централна гара Пловдив

От днес се възстановява движението от 4-те челни коловоза на гара Пловдив, съобщават от НКЖИ.  Така влаковете за Карлово и Хисаря вече ще тръгват от Централна гара, а не както досега – от гара Филипово. Това значително ще улесни пътниците, които повече от половин година бяха превозвани с автобуси от гара Пловдив до гара Филипово.  Ремонтът на..

обновено на 17.06.24 в 08:21

Започва издаването на новите документи с биометрия и чип

От понеделник, 17.06.2024 г.  дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда нов образец на българска лична карта.  С цел повишаване на сигурността на документа, освен изображението, той ще съдържа електронен носител на информация със записани биометрични данни – два пръстови отпечатъка и снимка. Какви предимства дава личната карта от ново..

обновено на 17.06.24 в 08:19