Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти на АПИ инспектират ремонта на Околовръстното шосе

| обновено на 12.05.21 в 10:16

Днес експерти на АПИ ще извършат инспекция на ремонтирания участък на Околовръстния път на Пловдив. 

В нея по покана на пътната агенция ще участват независими експерти по пътна безопасност от неправителствения сектор.

Реакцията на АПИ идва след излъчения във вторник репортаж по Радио Пловдив, в който активисти на Института за пътна безопасност отправиха остри критики за състоянието на ремонтирания път. 

Председателят на неправителствената организация Богдан Милчев определи като "изключително опасна и с безсмислени ограничения" 14-километровата отсечка  от Околовръстното шосе на Пловдив. 

По думите му, "цялата организация на движението там е фатално объркана, което създава реална опасност от тежки катастрофи." 

Според него, поставените знаци са подвеждащи за шофьорите, на ключови позиции е положена погрешна маркировка, която не може да се спазва защото е на неестествени места. 

Монтираните по протежението на пътя мантинели са ненужни и опасни при критична ситуация, дори при спазване на скоростните ограничения. От друга страна пък, точно там, където трябва, такива съоръжения няма, каза Богдан Милчев. 

"Похарчени са близо 25 милиона лева за 14-километрова отсечка, която е превърната в една необезопасена скоростна писта" -  обобщи  наблюденията си Богдан Милчев.

Според него, "...това е един „скъпо платен смъртоносен участък“. 

 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дете от Костиево е в болница, блъснато от кола

Дете бе прието в болница, след като бе блъснато от кола в пловдивското село Костиево, община Марица . Момченцето изскочило внезапно на пътното платно и било ударено от преминаващ лек автомобил „Мерцедес“ с 55-годишен водач. Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни. Детето е било прието за лечение в пловдивска болница. Трима шофьори са..

публикувано на 14.06.24 в 12:15

От 12 часа утре затварят за движение Бетонния мост

На 15-ти юни отварят ремонтирата част на улица „Кукленско шосе“.  Паралелно с отварянето на пътното съоръжение, ще се затвори за шест месеца Бетонния мост. Това обяви днес кметът Костадин Димитров. „Това е последният срок, който успяхме да договорим. Това е максимално отдалечаване, а и възможност за работа през летния период, когато..

публикувано на 14.06.24 в 11:57

Дарение на тестове от СЗО получава УМБАЛ "Свети Георги"

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще присъства на официално събитие, организирано от Световната здравна организация в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив. Поводът е дарение от СЗО на тестове и консумативи, предназначени за изследване и лечение на бежанци и хора с ограничени финансови възможности в България. Подкрепата на СЗО е в резултат..

публикувано на 14.06.24 в 11:05

Кметът на Ново Железаре загина в катастрофа

Кметът на хисарското село Ново Железаре Петър Ненов е открит мъртъв в канавка край пътя между селата Паничери и Старо Железаре, съобщиха от полицията в Пловдив .  61-годишният мъж е забелязан в безпомощно състояние малко след полунощ и е подаден сигнал на спешния телефон 112. На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, като медиците..

публикувано на 14.06.24 в 10:47

Педагози и синдикати обсъждат в Пловдив приобщаващото образование

Пловдивския университет „П. Хилендарски“ е домакин на Национална конференция „Актуални предизвикателства и добри практики в приобщаващото образование“.  Във форума ще участват специалисти и педагози от цялата страна, а сред темите, които ще се разискват са приобщаващо образование в дигиталната ера, образование в мултикултурна среда и приобщаващо..

обновено на 14.06.24 в 10:46