Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За трудните маршрути към целта - "Точно днес"

Служебният кабинет пое щафетата на управлението с амбицията за почтеност, прозрачност и професионализъм. Без да се ангажира с пълно решаване на проблемите в държавата, новият  служебен премиер Стефан Янев обеща екипът му да постави началото на този очакван процес. А единственият начин за справяне с кризите той видя в обединението на нацията, в диалога с българския бизнес и уважението към лекарите и учителите, които изнесоха тежестта на  здравната криза. След словесните заявки, които дадоха новите във властта, от днес предстои да видим и делата им. Маршрутите, които предстои да извървят към целите, са трудни.  

За амбициите и очакванията към служебното правителство ще разговаряме с политическия анализатор  и журналист Емил Спахийски.

Надхвърлят ли очакванията на хората правомощията и възможностите на служебното правителство и изчерпват ли се те основно с организацията на предсрочните избори. По темата – доц. д-р  по конституционно право в СУ „Кл.Охридски“ Атанас Славов.

Спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“ е домакин на научно-приложен форум „Дронове и сигурност“ Атрактивното академично събитие се организира от Катедра „Политически науки и национална сигурност“ към Факултета по икономически и социални науки на Пловдивския университет.

С проф. д-р Станимир Стоянов от Катедра „Компютърни системи“ на Факултета по математика и информатика в ПУ  - разговор за връзката интелигентност – интелект – изкуствен интелект и потенциала на страната ни в сферата на киберсигурността.

В минутите за култура след  9.00 чуйте интервю  с организатора на Международния фестивал на поезията „Орфей“ в Пловдив – писателя Антон Баев. Сред тримата български участници в престижния форум са и колегите ни журналисти от Радио-Пловдив – Екатерина Костова и Стоян Терзиев.

А първите минути на утрото и в четвъртък  оставаме в компанията на актьора и директор на Театър „Хенд“ Иво Игнатов – Кени, който гостува в рубриката „Добро утро, Ден“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Вкусен и усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес в предаването ще Ви разкажем приказката на една прекрасна дама превърнала хобито си в професия и най-важното, реализирала една своя мечта. Ради Славчева е шоколатиер по призвание и по душа. Как да разберем кой шоколад е качествен и лесно се изработват шоколадови шедьоври, ще разберем минути след 13:30. В рубриката "Усмихнат коментар" попитахме..

публикувано на 02.07.24 в 09:30

Юлските посоки "Точно днес"

В първите дни на новия месец в програма „Точно днес“ поемаме по юлските посоки. И докато за едни те са белязани от летни почивки и жежко слънце, то за други тепърва започва тежката работа. След поредните предсрочни парламентарни избори дойде ред и на опитите за формиране на правителство. За политическите страсти, какви са очакванията за първия..

публикувано на 01.07.24 в 17:00

Юлски следобед с „Вход свободен“

На 1 юли отбелязваме Свети Врач, народен и църковен празник, посветен на светите братя безсребърници Козма и Дамян, ден на билкарите и лечителите. Да сте здрави и усмхнати през юли! В първия ден на новия месец, в рубриката „Орисници“, коментираме гореща тема с Дарина Иванова и Таня Лазарова.  С Михаела Дамянска от Младежки център –..

публикувано на 01.07.24 в 09:30

"Точно днес" изгрява юли

1 юли символно бележи летните дни, много от българите имат обичай да посрещат с музика - изгрева на слънцето. Паолина Комсалова разговаря с Анастасия Кирилова от НИМХ, за прогнозата на синоптиците за летния месец, в който ще има и горещници и много валежи. За програма Точно днес" началото на седмицата идва с новия патриарх на Българската православна..

обновено на 30.06.24 в 17:25

Хуморът и операта завладяват Клуба

Последното юнско издание на Клуб "Неделя“ отново събира интересни и любопитни гости. В първия час (16-17) с журналиста и писателя Михаил Вешим ще си говорим за хумора като такъв и има ли той почва у нас, както и за това – тъжен ли е съвременният български хумор или не съвсем? Ще стане още дума за книги, култура, журналистика и, разбира се, за..

публикувано на 30.06.24 в 15:10