Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веси Пашалиева представя „My rhythm“

| обновено на 20.05.21 в 14:51

Този петък, талантливата певица от Асеновград, Веси Пашалиева представя първия си самостоятелен албум “My rhythm“. На 21-ви май, от 20 часа, в Старинно училище „Св.Георги“ в Асеновград е премиерата. На 27-ми май, тя гостува в Пловдив, в един от любимите си джаз клубове. 

Десетте песни в албума са изцяло по нейна музика, с изключение на „Angel“, композирана с китариста от Асеновград, Благовест Янков. Текстовете на песните са на Веси Пашалиева и писателката Мия Сердарева. Те са на български и английски език. Идеята за проекта, идва в един разговор с музиканта Александър Леков, след участие с Биг Бенд Пловдив. Аранжиментите на всички песни са на негови. В албума участват музикантите Цвета Карагеоргиева – саксофон, Николай Карагеоргиев – китара, Благовест Янков – китара, Начо Господинов – ударни, Георги Зайков – тромпет и, разбира се, Александър Леков – бас.

Веси Пашалиева се занимава активно и професионално с музика от дете. Завършила е пловдивското музикално училище „Добрин Петков“ и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Пяла е с Биг Бенд Пловдив, с джаз формация „Синята къща“. През 2014-та представя трибют на норвежката джаз икона, с български корени, Радка Тонев. Тя е преподавател и вокален педагог. Част е от „Веси Пашалиева - джаз квартет“ и е участвала в театралното представление „Лелята на Чарли“, с „Театрална работилница за мечти“ Асеновград.

Чуйте повече за албума и “My rhythm“, от интервюто за предаването „Вход свободен“. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С Ваня Николова и "Забравени легенди" по пътищата на доброто

Историкът и журналист от Пазарджик Ваня Николова е готова с втората си книга, която предстои да бъде отпечатана до месец.  В нея, под заглавието “Забравени легенди“ тя e събрала различни материали, свързани не само с интересни места в Пазарджишко, както направи в първата си книга, но пише и за своите впечатления и познания, свързани с..

публикувано на 27.09.24 в 16:56

В "Срещите" за особеностите на българската народопсихология

Въпросът на "Срещите" тази събота е: "Защо сме такива?" Справка - подмолите на историята.  Своите наблюдения споделят философът Тони Николов, писателят Владимир Зарев и богословът Петър Граматиков. Слушайте, интересно е!

публикувано на 27.09.24 в 13:45

Станимир Видев с изложба в "Червеното пони"

Изложба живопис на Станимир Видев се открива в пловдивската галерия „Червеното пони“ в Стария град.  Авторът е нарекъл експозицията си „Почти абстрактно“.

публикувано на 27.09.24 в 06:27

Пловдив е домакин на "Фасада видео фестивал"

Днес започва 15-ото издание на международния фестивал за късометражно кино и видео арт „Фасада видео фестивал“ , съобщават организаторите от сдружението „Изкуството днес“.  Мястото на прожекциите, по традиция, е в Лапидариума в Стария град на Пловдив. Тази година програмата включва 32 творби от 21 държави. Журито направи своя избор измежду..

публикувано на 27.09.24 в 06:23

Издателство "Хермес" представя библиотека "Седемте хълма"

Довечера от 18,00 часа в зала "Съединение" на Регионален исторически музей - Пловдив ще се състои представянето на библиотека "Седемте хълма" на издателска къща Хермес.  "Поредицата събира историческата памет на Пловдив, за да я съхрани и предаде на идните поколения. Избраните книги са художествена хроника на Града под тепетата, разказ за онзи..

публикувано на 26.09.24 в 07:13