Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаните полицаи и техни съучастници обжалват мерките си

В пловдивския Апелативен съд стартира делото по обжалването на мерките за неотклонение на двамата полицаи и двама техни цивилни съучастници, обвинени за тежки престъпления. След като Окръжният съд постанови за тях постоянно задържане под стража, обвиняемите обжалват решението пред по-висшата инстанция.

Обвиняеми са началникът на Трето РПУ Самуил Хаджиев, полицаят Атанас Качаков и двама души от криминалния контингент – Даниел Димитров и Симеон Иванов

Четиримата бяха арестувани при координирана акция на прокуратурата и  отдел „Вътрешна сигурност”  на МВР на 19 май.

Двамата полицаи са с обвинения за редица бандитски акции, в които са използвали служебното си положение – опит за конфискация на половин тон марихуана от фирма, имаща законно право да я произвежда за медицински цели, отвличане и изтезаване на наркодилър за пари и други престъпления.

На 5 април в с. Болярци полицейският шеф и неговият подчинен са опитали да ограбят 500 кг. марихуана от склад на фирма, имаща право  законно да я произвежда за медицински цели.  Самуил Хаджиев се е възползвал от служебното си положение като началник на Трето районно.

Преди това, на 31 март, тази година в Пловдив той е принудил под натиск свой подчинен, разследващ  полицай да извърши обиск и конфискация на стока в база на пловдивска фирма и дори да образува досъдебно производство.  За това не е имало никакви законови основания, но действията са извършени въпреки изричните указания на Районна прокуратура – Пловдив.

Неговият подчинен, полицаят Атанас Качаков е обвинен и за отвличането на 28-годишен мъж заедно с други двама цивилни от престъпния контингент. Похитеният е бил изтезаван и изнудван за пари от наркотрафик, сочат предварителните данни на разследването. 

Най-тежкото наказание за отвличането е от 10 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор. Що се отнася до шефа на районното  управление Самуил Хаджиев, наказанието за него може да бъде от 3 до 8 години затвор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Верижна катастрофа затрудни трафика край Областната управа

3 коли се блъснаха във верижна катастрофа на „Шести септември“ до Областната управа в Пловдив.  Блъснали са се Шкода, Хонда и БМВ. Няма данни за сериозно пострадали хора, нанесени са щети по автомобилите. Движението в участъка е временно затруднено.

публикувано на 28.06.24 в 12:42

Проф. Христина Янчева пое управлението на Пловдивска област

Новоназначеният областен управител на Пловдивска област  проф. Христина Янчева пое официално поста. С тържествена церемония във фоайето на сградата на областната администрация тя   прие симвлите на властта  от  досегашният областен управител  Илия Зюмбилев.  Смятам, че с резултатите, които съм постигнала в науката и образованието и с..

публикувано на 28.06.24 в 11:37

Няма конфликт на интереси при председателя на ОбС в Пазарджик

Председателят на ОбС в Пазарджик Найден Шопов не е в конфликт на интереси, това реши комисията за противодействие на корупцията и отнема на незаконно придобито имущество.  Решението е взето след проверка по сигнал на общинския съветник Благо Солов. Преди няколко месеца, Благо Солов обвини Найден Шопов в конфликт на интереси, заради това, че е участвал..

публикувано на 28.06.24 в 11:20

8 пожарни гасиха автоморга край село Труд

8 екипа огнеборци гасиха се включиха в гасенето на пожара в автоморга край село Труд снощи.  Сигналът за пожара в авторемонтната работилница, разположена на територията на стопански двор в селото е получен в 20.18 ч., съобщиха от РДПБЗН-Пловдив.  Огънят е гръгнал от таванска част в едно от помещенията и бързо е обхванал покрива. Пожарът е изпепелил..

публикувано на 28.06.24 в 10:56

В Кючук Париж бус осъмна с раздран калник

Неизвестен шофьор жестоко удари фирмен бус в пловдивския район „Южен“ и избяга.  Катастрофата е станала през нощта или рано сутринта на улиците „Ран Босилек“ и „Димитър Талев“.  При инцидента предният десен калник на буса буквално е раздран на няколко места, леко пострадала е и паркираната зад него кола.  За щастие, няма пострадали.  „Тази..

публикувано на 28.06.24 в 10:29