Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив, Пазарджик и Смолян с нови заместник-областни управители

Две дами ще бъдат заместник-областни управители на Пловдивска област

Даниела Николова – Кършева и Иванка Петкова са назначени със заповед на министър-председателя Стефан Янев. По - рано през деня с друга заповед той освободи досегашните трима заместник-областни управители Петър Петров, Евелина Апостолова и Димитър Керин.

Новоназначените Николова и Петкова имат богат административен и управленски опит.

Даниела Николова е юрист по образование. Работила е в държавния сектор и в частни компании. Била е директор на Агенция по вписванията  - Пловдив и заместник директор на РЗОК – Пловдив.

Иванка Петкова е агроинженер. Има специализации по Финанси и счетоводство и Право с профил Публична администрация. 

Петкова заема поста заместник-областен управител за втори път. През 2013 - 20214 г. на същата длъжност е назначена от тогавашния служебен премиер Пламен Орешарски. Два мандата Иванка Петкова е била общински съветник в Община "Родопиѝ". Била е член на Общинска избирателна комисия. 

Новоназначените заместник-областни управители ще встъпят в длъжност в понеделник

Област Пазарджик също има двама нови заместник-областни управители. Това са Стоян Парпулов и Тодор Джамбов

Парпулов работи като адвокат в Адвокатска колегия Пазарджик от октомври 1991 г. до сега. Преди това в продължение на пет години е старши асистент в Катедра „Правни науки“ в Академията на МВР в София. Бил е и следовател в ОУ на МВР Пазарджик, както и председател на Общински съвет-Пазарджик в периода 1995 г. – 1999 г. 

Преди назначаването си за заместник областен управител на Пазарджик от 2016 г. до настоящия момент Тодор Джамбов е директор на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик. Висшето си образование получава в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Само един заместник-областен управител ще има Област Смолян. На поста е назначен Младен Исаев. В периода между 2011-2015 г. е бил председател на Общинския съвет в Девин. Бил е също така помощник-директор на СОУ „Христо Ботев“ в гр. Девин. Завършил е НСА – София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Водач загина при катастрофа на пътя Пловдив - Карлово, край Песнопой

Тежка катастрофа в района на село Песнопой блокира движението по пътя Пловдив - Карлово, съобщиха от полицията.  Според предварителните данни около 19.20 ч. се ударили два автомобила - "Ситроен" и "Сузуки".  След сблъсъка втората кола изхвръкнала извън пътя, а от пристигналите екипи на Спешна помощ, полицията и пожарната е констатирана смъртта..

публикувано на 01.10.24 в 21:37

Разследват връзка в Министерството на културата по схемата "Разград"

Прокуратурата разследва евентуална връзка в Министерството на културата за източените пари от театрите по схемата „Разград“. Това стана ясно на днешното съдебно заседание в Пловдив, на която програмистът Петко Писков от Пазарджик,   сочен за мозък на схемата, остава в ареста.  Проверяват Родопския театър за участие в схемата "Разград"..

обновено на 01.10.24 в 17:57

Пак глоби за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Глоби от 300 до 800 лева ще бъдат наложени на 34 нарушители за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, съобщават от Община Пловдив. Нарушенията са констатирани от 1 до 30 септември и са съставени 34 акта, съобщи главен инспектор Тодор Боюклийски, началник на сектор „Общинска полиция“.  24 от актовете са за изхвърляне на отпадъци извън определените..

публикувано на 01.10.24 в 15:46

Започна строежът на нов път от КЦМ до Куклен

Първа копка на нова отсечка на пътя към Куклен направиха кметът Мария Белчева и Румен Цонев, председател на Съвета на директорите на Холдинг КЦМ 2000.  Трасето ще е с дължина от близо 700 метра и ще изведе основния трафик от и до Куклен извън досегашния път, който ще остане за ползване основно от камиони, обслужващи металургичното предприятие,..

публикувано на 01.10.24 в 15:35

Връщат отново в ареста подсъдимия по делото "Дебора"

Подсъдимият по делото "Дебора“ Георги Георгиев отива отново в ареста. Това става след като окръжния съд в Пловдив отмени определението на районните магистрати за "домашен арест".   Георгиев е с три обвинения - за отправена закана за убийство към Дебора Михайлова, за насилствено рязане на косата на младата жена и за нанасянето на 18 порезни..

публикувано на 01.10.24 в 14:52