Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОбС - Родопи осъди в декларация поведението на съветничка

Лидия Гимишева коментира във фейсбук решението за изнесеното заседание на Слънчев бряг

С обща декларация общинските съветници на община „Родопи” осъдиха поведението на колегата си Лидия Гимишева от местната коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“. Според тях съветничката за пореден път злепоставя и уронва авторитета на Общински съвет „Родопи“ като орган на местно самоуправление.

Повод за острата реакция е коментар на Лидия Гимишева в социалните мрежи, в което тя критикува решението заседанието на ОбС да се проведе не в залата на общината, а в 5-звезден хотел на Слънчев бряг.

 „С излаганите от Лидия Гимишева данни с неточно, манипулативно, извадено от контекста и силно преувеличено съдържание се уронва авторитетът на местната власт, в частност на всеки общински съветник, неговото семейство и близки, както и служителите в администрацията на Община „Родопи“, се казва в декларацията.

Председателят на ОбС Георги Цанков заяви, че дневният ред на сесията съдържа 102 точки. Съветниците трябва да работят 8 часа в залата, която се намира на 3 метра под земята и е без прозорци. „Воден съм единствено от желанието да си свършим работата на 100 %“, обясни Цанков.

Той обясни, че запитване към хотела е направено още на 17 май. Списъкът с броя на общинските съветници, общо 20 души, е изпратен на 28 май. Според  получената оферта нощувката на човек при настаняване в двойна стая All inclusive е на цена от 55 лева.  Общата сума възлиза на 2310 лева. Хотелът  предоставя  безплатно помещение за провеждане на сесията. Транспортът на съветниците се поема от фирмата превозвач.

В подкрепа на декларацията на ОбС се обяви и кметът на община „Родопи” Павел Михайлов. „Община „Родопи” има сериозни проблеми и ние сме избрани от хората, за да ги решаваме. След година и половина управление, категорично мога да заявя, че община „Родопи” се развива. С общи усилия направихме така, че бизнесът да пожелае да инвестира на наша територия, а населението, само за една година, да е нарастнало с над 3 хиляди души.”

Михайлов припомни, че от началото на неговото управление общината успя да спечели проекта за изграждане на чисто нова детска градина в Браниполе, държавата отпусна средства за изграждане на канализацията в село Устина,  училищата в Марково, Кадиево и Ягодово ще бъдат санирани, а във всички населени места на територията на „Родопи” уличното осветление ще бъде сменено. 

От началото на тази година,  с решение на ОбС ”Родопи” и по предложение на кмета, детските градини в общината са безплатни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ДПС - Пловдив свали доверието си от ветерана Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС в Пловдив свали доверието си от депутата Рамадан Аталай, който беше водач на листата на партията на последните парламентарни избори в Пловдив област. Причината за това решение, са слабите резултати на ДПС в областта, като тенденцията за понижаване на броя на гласовете за партията, се наблюдава на всички избори през..

обновено на 30.06.24 в 13:36

Даниил е новият български патриарх

Новият български патриарх е видинският митрополит Даниил . Той беше избран на втори тур с 69 гласа. Митрополит Григорий получи 66 гласа. 3 бяха недействителните бюлетини.  "Благопожелаваме му да е здрав и Бог да му помага, и всички ние да бъдем единни! Амин!", каза митрополит Киприан, след като обяви официално името на новия ни духовен баща.  Предстои..

публикувано на 30.06.24 в 13:35

Избираме новия български патриарх

Новият български патриарх ще бъде избран днес от четвъртия Патриаршески избирателен църковен събор, който започна рано сутринта. Гласуването трябва да приключи на обяд, а в 14.30 часа се очаква да бъде обявено името на новия глава на Българската православна църква. Новият български патриарх и Софийски митрополит ще бъде избран с тайно..

обновено на 30.06.24 в 10:27

Бетонният мост отиде в историята

Предсрочно започна демонтажът на Бетонния мост в Пловдив. Началото бе обявено за събота сутрин, но дейностите стартираха още в късния следобед в петък.  Премахнато е съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.   Разрушителните дейности ще продължат три..

обновено на 30.06.24 в 10:27

Фармацевтите заплашиха да спрат работа по Здравната каса

Собственици на аптеки предупредиха, че част от обектите ще преустановят работа по Здравна каса, ако от 4 юли влязат в сила готвените промени в нормативната база.  В сряда в Ямбол ще се проведе символичен протест на фармацевтите, а към протестните действия се очаква да се присъединят и други градове, стана ясно по време на първи..

публикувано на 29.06.24 в 12:25