Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвъртокласниците достигнаха 4.44 на НВО по математика

Учениците в 4 клас от Пловдив и областта постигнаха общ успех Много добър 5.02  на НВО по български език. По математика общият успех на всички 5 655 явили се деца е Добър 4.44. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова. Тя уточни за Радио Пловдив, че предстоят анализи, установяване на причини, добри практики, тематични проверки, съпоставяне на резултати със знания там, където се наблюдава дисхармония. Киркова добави, че на тези изпити квестори бяха учители от училището, които не преподават на тези ученици. 

"Ще отправим предложение към МОН за участие на квестори от други училища, както е при 7 клас", каза още Киркова. 

По повод на инцидента в ОУ „Христо Ботев“ в село Богданица, община Садово - с диктовка върху друг текст, а не по изпратения от МОН Иванка Киркова каза, че РУО  извършва проверка независимо, че вече стана ясна причината. 

Ще бъде потърсена дисциплина отговорност по Кодекса на труда на директорката Елена Бойчева. Флашката, на която е бил качен изпратеният от МОН файл с диктовката, не е била празна, въпреки указанията. Така на 10-те деца е бил пуснат стар текст. Те няма да са ощетени с оценките.

Понастоящем на това училище, от юни директор е Петър Петров, бившият заместник-областен управител от ГЕРБ. Изпитите на малките ученици се проведоха през месец май.

По математика анализите посочват, че от пловдивските училище най-добри са децата в НУ "Климент Охридски", СУ "Свети Патриарх Евтимий" и НУ "Христо Ботев". Те се изпреварени само от маломерните паралелки на училищата в селата Мулдава, Войсил и Крумово.

Най-зле са се представили децата в ОУ "Панайот Волов" в Пловдив. Това е училището и с най-ниски резулати по БЕЛ.

Таблицата е за най-високите резултатите по БЕЛ в 4 клас

Пловдив

Пловдив

НУ "Кл. Охридски"

67

5.85

Родопи

Крумово

ОУ "Хр. Ботев"

13

5.85

Пловдив

Пловдив

СУ "Свети Патриарх Евтимий"

97

5.77

Марица

Войсил

НУ "Св.Климент Охридски"

8

5.75



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушиха пожара на Младежкия хълм

Отново пламна Младежкия хълм, видя репортер на Радио Пловдив. Пожарът се разгоря надвечер в северната част на хълма под билото.  Към мястото отидоха два пожарни автомобила.  Сигналът е подаден в 17:52 ч., съобщиха от пресцентъра на РДПБЗН-Пловдив.  Впоследствие пожарът е потушен. Изгорели са около 100 кв. м. сухи треви. Екип от огнеборци ще остане..

публикувано на 03.07.24 в 18:31

Кабинетът на ГЕРБ не мина, ДПС се разцепи

След три часа дебати депутатите отхвърлиха кандидатурата на Росен Желязков за министър-председател.  Предложението на ГЕРБ-СДС беше подкрепено от 98 депутати. Против глсуваха 138 народни прествители, двама се въздържаха. Всички депутати от ГЕРБ-СДС - 68, гласуваха "за".  Общо 38 депутати от ПП-ДБ бяха против, а един се въздържа. От "Възраждане"..

публикувано на 03.07.24 в 16:46

Медицински хеликоптер превози пострадала от Велинград до София

Жена в тежко състояние е транспортирана с хеликоптер от Велинград до София. От Министерството на здравеопазването уточняват, че 70-годишната пациентка е с черепно-мозъчна травма, получена по-рано днес, вследствие на падане. Първоначално жената е настанена в Многопрофилна болница за активно лечение - Велинград, но след преценка на медицинските..

публикувано на 03.07.24 в 16:06

Тежка катастрофа между Пазарджик и Панагюрище

Камион и лек автомобил се сблъскаха тежко на пътя между Пазарджик и Панагюрище в  село Левски този следобед.  При катастрофата тежко пострада шофьорът на автомобила, който беше е затиснат в колата и се наложи да бъде изваден с помощта на пожаникарите, повикани на място. Пострадалият е настанен в болница в Панагюрище с временна опасност за живота, с..

публикувано на 03.07.24 в 14:51

Медици се борят за живота на дете, блъснато от кола в Раковски

10-годишно дете е в тежко състояние след като е било блъснато от преминаващ  лек автомобил „Мерцедес“  в Раковски. По предварителни данни, детето е изскочило внезапно на пътя с колелото си  в зоната на кръстовище, без да види знака „Стоп“ и е било пометено от колата.  То е откарано в  болницата с множество травми, където лекарите се борят за..

обновено на 03.07.24 в 13:23