Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стари проблеми и нови решения „Ден след ден“


След вчерашните протести, срещи и коментари, прокуратурата възложи на министрите на здравеопазването и на регионалното развитие да направят проверка за качеството на водата в село Брестовица. Междувременно от РЗИ посочиха, че във взетите от 24 февруари насам проби от водата в Брестовица, с изключение само на пробата от 16 март, няма установени наднормени количества на манган и други замърсители.

Нарушения по 17 пункта в Агенцията по вписванията е установил одитът на Инспектората на правосъдното министерство. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив заместник-министър Иван Демерджиев. Сред най - сериозните проблеми той посочи изоставането с 4 години в свързването на Търговския регистър с публичните и бизнес регистрите в Европейския съюз. 

 Поредица от срещи провежда в столицата македонският премиер Зоран Заев. От тези срещи не се очакват конкретни резултати, освен да потвърдят добронамереността на двете страни да бъдат решени проблемите, заради които България не дава подкрепата си за начало на преговорите за членство в ЕС на югозападната ни съседка. С историка доц. Даниел Вачков, който е част от двустранната комисия експерти, ще говорим за възможностите да се излезе от трудната ситуация.

В Пловдив бе открит магазин, в който се продават изделия, произведени от хора с увреждания. Социалното предприятие, в което те работят, скоро ще разкрие и онлайн магазин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" по юлските горещи теми

Юли е времето за класации, опити за ново управление и горещо лято, в което кодът остава жълт.  За политическите вероятности да имаме кабинет, за ДПС и кризите по оста Пеевски - депутати - Доган, говорим с политолога д-р Светлин Тачев от "Галъп интернешънъл болкан". Писателката Здравка Евтимова ще получи Националната литературна награда "Иван..

публикувано на 08.07.24 в 14:13

Холистично с „Вход свободен“

Днес с холистичния психолог Дорина Ташева, говорим за гостуването на Елке Уолшон в България. Тя е немски терапевт и ще сподели опит и информация за една възстановителна практика. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев. Ще си говорим и за нишките в нашето ДНК, накратко. Коя е златоносната такава? Аида..

публикувано на 08.07.24 в 09:30

"Точно днес" по пътеките на новата седмица

В утрото на 8 юли поемаме по посоките на новата седмица. И макар да е нова част от сюжетите не са, но пък отново се разгарят с пълна сила в жежкото лято. Първият мандат за съставяне на редовно правителство се провали, шансовете за сформиране с втория и третия мандат не са много по-големи, което увеличава възможностите за поредни предсрочни избори. За..

публикувано на 07.07.24 в 17:00

Сюзанна Василевска и Николай Бухалов - откровено и за себе си!

Сюзанна Арутюнян – Василевска, директор на Драматичен театър – Пловдив, и Николай Бухалов – зам.-кмет „Спорт и младежки дейности“ в Общината, са днешните ни гости в Клуб "Неделя". С шефката на Театъра в първия час (16-17) ще разговаряме за основните цели и задачи, които си е поставила в новата й роля на ръководител. И още: за спектакли,..

публикувано на 07.07.24 в 15:10

Ранно утро с "Шейкър"

Посрещаме утрото на почивния ден с настроение, което се надяваме  ще можем да ви предадем!  Предстоят ни пътешествия и много хубава музика! Ще отпътуваме до Япония, а наш гид в това ефирно пътуване е Анелия Иванова, която споделя не само впечатления от посещението си в страната на изгряващото слънце, но и много от страстта си със занимания с едно..

публикувано на 06.07.24 в 16:05