Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Важни са приоритетите, а не кои ще са премиерът и министрите

| обновено на 12.07.21 в 15:11

Много се надявам и очаквам да има промяна,  това заяви Мика Зайкова, доайен на 45 НС и водач на листата на „Има такъв народ“ в Смолян и Хасково, в интервю за Радио Пловдив.

„Г-н Слави Трифонов обеща да направи правителство и съм сигурна, че интелигентните млади хора в този кабинет ще осъществят промяната под ръководството на Парламента. Защото ние сме парламентарна република и Парламентът решава, а не някой друг".

Мика Зайкова добави, че не е важно кои ще са министрите и министър - председателят, а са важни приоритетите на правителството. "Всички те фигурират почти по еднакъв начин в повечето програми на всички партии. Аз обаче съм в Парламента, за да могат пенсионерите да живеят човешки, българите да останат в България, да не се развалят семейства и децата да имат бащи. Най-важно за мен е да се повишат доходите доходите, които идват от работа и песнии, както и да се облекчи данъчната тежест".

Мика Зайкова заключи, че обявявайки приоритетите си днес, Слави Трифонов не е акцентирал върху приоритета доходи, може би, защото той ще бъде първият, които ще реши новото правителство.

Зайкова отказа да коментира личността на предложения за премиер Николай Василев. "Мисля, че отдавнашна негова е стартиране на приватизацията на ББР, но той не може да започне този процес сам. Ние ще го обсъдим в парламента и тогава ще вземем решение", коментира в отговор на въпрос Мика Зайкова..

Тя заяви, че ИТН ще търси подкрепа от всички партии с прогресивно мислене, от всички партии на ХХIвек. "В тази категория не попадат някои партии на статуквото, предвид образователното ниво на електората им".

В заключение Мика Зайкова припомни, че предстоят президентски избори, а три месеца преди тях не може да се формира служебно правителство и това е още един фактор, който може да убеди новите депутати да одобрят правителството, което се предлага от ИТН. 

"Важно е какво искаме да направим и къде да стигнем. Мисля, че правителството ще бъде одобрено, макар и с прескърцване, трудно ще му бъде да работи и надали му предстои четиригодишен мандат. Надявям се 46 НС да изкара поне половината от мандата си", каза още пред Радио Пловдив Мика Зайкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Мехмед Юмер

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в политиката

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в българската политика и винаги е било така. Оттук нататък не можем да правим здравословни анализи, без да чуем почетния председател Ахмед Доган, за да получим по-ясна представа за случващото се в партията. Това коментира в програма "Точно днес" на Радио Пловдив журналистът от сайта Obzornews..

публикувано на 04.07.24 в 11:13

Партията ДПС в момента е инструмент за контрол на властта

Неуспехът на проектокабинета на Росен Желязков беше предизвестен още от самото начало, коментира в предаването "Точно днес" политологът Георги Проданов . По думите му, още когато ГЕРБ-СДС получиха мандата, лидерът им обяви, че ще търсят правителство на малцинството и то най-вероятно няма да мине. Вчера Бойко Борисов също го повтори няколко пъти,..

публикувано на 04.07.24 в 09:58

На Общо събрание Горнослав се обяви против кариерата

На общо събрание жителите на асеновградското село Горнослав се обявиха против изграждането на близката кариера.  На форума са присъствали близо 60 процента от жителите на селото, които единодушно се обявиха против кариерата, която отстои само на 500 метра от домовете им. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив Миглена Георгиева, жител на..

публикувано на 04.07.24 в 07:57

Вероучение в училище е необходимо за духовното израстване

В програма "Точно днес" разговор з а посоките, по които поема служението на новия патриарх Даниил, също и за посещението на Вселенския патриарх Вартоломей и за знаците, които са важни за обединението на църквата ни. По темата говорим с адвокат  Александър Тодоров , богослов и магистър по теология, той е бил и преподавател в Богословския факултет на..

публикувано на 04.07.24 в 07:00

И пловдивски аптекари се включиха в протеста

Пловдивските фармацевти протестираха в продължение на два часа на работните си места. Така те се включиха в недоволството на колегите си от цялата страна срещу измененията на Наредба 4, предложени от здравното министерство и НЗОК.  Анелия Найденова, магистър фармацевт и управител на една от аптеките, които ппротестират, дефинира пред Радио Пловдив..

публикувано на 03.07.24 в 15:43