Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глобиха общински съветник от ГЕРБ за неносене на маска

Служители на РЗИ направиха изненадваща проверка на днешната сесия на ОбС

Станислава Лулчева от ГЕРБ, е общинският съветник, който днес получи акт за липса на маска на заседанието на Общинския съвет. Инспектори на РЗИ-Пловдив днес изненадващо влязоха по време на сесията, когато се дебатираше точката за теглене на 40 милионния заем. Това за кратко прекъсна заседанието.

Беше извикана и полиция, а в присъствие на униформените беше съставен акт на общинската съветничка от ГЕРБ.

„Съставиха ми акт. Повечето хора бяха без маски, вие бяхте в залата, но госпожата се обърна към мен. По принцип съм „за“ спазването на мерки, но мисля, че приеха, че когато си на работа маските отпаднаха. Ще се консултирам дали да обжалвам акта“, каза пред Радио Пловдив Станислава Лулчева.

Общинският съветник от НФСБ Слави Георгиев реагира остро при съставянето на акта. Той обясни, че една институция трябва да си върши работата за всички, а общинските съветници не са защитени от това.

„Но начинът по който това се извършва е много показен. И на фона на цялото бездействие на РЗИ-Пловдив, това ще е последното нещо, което ще реши ковид кризата“, каза Георгиев.

Районният кмет на „Централен“ Георги Стаменов, който също беше на заседанието на Общинския съвет каза, че това е странна реакция.

„Очаквам с абсолютно същата страст да проверят абсолютно всички обекти, в които има над 7 души. Като се започне от градския транспорт, мине се през питейно-увеселителни заведения и се стигне до училища, детски градини, трудови колективи“, каза Стамен.

Той изрази предположение, че не е случайно, че на сесията са се появили четирима служители на РЗИ, придружени от представители на МВР.

„Виждаме, че институцията, в определи ситуации, работи активно“, каза още Стаменов. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриха новата учебна година в ПУ "П. Хилендарски"

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ откри официално академичната  учебна година. На церемонията в спортната зала на университета на бул. „България“ присъстваха заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева, представители на общинската и областната администрации и много студенти.  Над 4300 са първокурсниците, които ще се..

публикувано на 01.10.24 в 12:57

Пробно е-таксуване ще има в още една линия на градския транспорт в Пловдив

Общината води разговори за въвеждане на системата за електронно таксуване и във втора пилотна линия от градския транспорт. Преговорите се водят с втория основен превозвач с  повече линии  в града.  Според директора на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги  Стоилов системата за електронно таксуване продължава да се..

публикувано на 01.10.24 в 12:51

Търговците на радиоактивния америций остават окончателно в ареста

Пловдивският Апелативен съд потвърди постоянното задържане в ареста на тримата мъже, които бяха уличени в опит за продажба на радиоактивния елемент америйций.  При задържането им на няколко места бяха открити  общо 81 броя плочки от опасния изотоп. Магистратите прецениха, че има реална опасност задържаните да се укрият или да извършат друго..

публикувано на 01.10.24 в 12:23

Проверяват Родопския театър за участие в схемата "Разград"

Полиция е иззела в петък документи и от Смолянския драматичен театър „Николай Хайтов“ във връзка с разследването на схемата за източване на средства в Разградския музикален център – това съобщи пред Радио Пловдив директорът му Румен Бечев. Той обясни, че са съдействали на разследващите като тяхното единствено обяснение е било, че изземването на..

обновено на 01.10.24 в 11:25

Постигнаха съгласие за транспорта до село Труд

Маршрутка №5 и линиите от областната транспортна мрежа ще решат транспортния проблем на с. Труд. Ще се проведат разговори с превозвача, обслужващ маршрутната линия, да се увеличи  броят на курсовете, включително и вечерните.  Същевременно ще бъдат организирани още две спирки в Пловдив на междуградските автобуси, които преминават през Труд, за да е..

публикувано на 01.10.24 в 10:53