Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" в средата на горещия юли

В най-горещия ден от седмицата говорим по горещи политически и социални теми в предаването „Ден след ден“.

Какви послания отправи лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов от екрана на партийната си телевизия, като представи проекта на правителство на своята партия? Ще се случи ли 3-ти кабинет на малцинството у нас? Ще приемат ли от ИТН протегнатата ръка на „Демократична България“ за публична дискусия по ключови теми и задачи? Темата ще коментираме с политолога доц. Светослав Малинов от СУ „Св. Климент Охридски“.

За работата на бъдещото 46-то НС и вероятността да се сформира правителство ще говорим и с новите стари депутати Танер Али от ДПС, народен представител от Пловдив град, и Манол Генов от БСП за Пловдив област.

В Смолян проверяват случай на заразен с Делта вариант на КОВИД-19, индийският щам на коронавируса е засечен и при тунизийски студент, пребивавал в Пловдивска област. По темата Никола Николов разговаря с директора на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева.  

Хронично болните трябва да се ваксинират срещу коронавируса, заяви проф. д-р Мария Орбецова, началник на Клиниката по ендокринология към УМБАЛ „Св. Георги“. Лечебното звено подготвя програма за наблюдение над прекарали КОВИД пациенти. Повече за инициативата ще ни разкаже Елена Крушкова.

В най-горещия ден от седмицата как се борят с жегата иначе калените в горещините пловдивчани, провери Петя Плачкова.

Има и още. Бъдете с нас! Ще бъде интересно!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изпращаме септември "Точно днес"

На 30 септември посрещаме новата седмица с актуални теми и коментари на важните събития. В утрото на понеделника ще говорим за транспорт, здравеопазване, политика и младите хора.  Жителите на пловдивските села Труд и Войводиново протестират, обединявайки усилията си за по-добър транспорт. Войводиново се бори за възстановяване на автобусна линия №15,..

обновено на 29.09.24 в 16:51

Различен следобед с Клуб "Неделя"

В последното септемврийско издание на Клуба първият ефирен час запазваме за едно пътешествие до страната Плодострания :))) Наш гид ще бъде и звестната куклена актриса Мария Лазарова-Меце, която заедно със своята внучка Лазарина ни гостуват за да представят дебютната си детска книжка „Червейчетата от страната Плодострания и господин Магданоз“...

публикувано на 29.09.24 в 15:05

Есенно и хармонично с „Шейкър“

Динамично ще е днес. На хоризонта е астробюлетинът за октомври, със Стефи Недевска. Говорим за награди с хайку поета Владислав Христов. Този път, поредната награда за него, идва от конкурса „Морето“, в Ахтопол.  Художничката и писател Марина Иванова ни споделя за благотворително събитие за бездомните животни, което организира на 4-и..

обновено на 28.09.24 в 17:11

Протести и култура - теми в "Ден след ден"

Жители на село Труд и работещи във фирмите в община Марица излизат на протест в неделя заради проблемите с градския транспорт. Протестиращите, подкрепени и от местния бизнес, настояват за възстановяването на автобусна линия № 1, която от години не се движи до селото. В момента основният транспорт е маршрутка №5, която обаче не спазва разписанието,..

публикувано на 27.09.24 в 14:45

"Вход свободен" по пътеките на родолюбието

Благодарение на образованието на Националната програма „България-образователни маршрути” на Министерството на това и научната група от 40 от ученици 6,7 и 8 клас от българското ОУ „Христо Ботев” към Културно-информационния център в Цариброд за първи път е на посещение в България от 26 до 29 септември.  Как протича тази благородна инициатива ,..

публикувано на 27.09.24 в 10:15