Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдят младеж, убил двама при катастрофа на пътя Пловдив - Пещера

Близки на загинали отново се събраха на протест с искане за справедлива и максимална присъда

| обновено на 16.07.21 в 10:33
7
Снимка: Радио Пловдив, Никола Николов

Около 30 души се събраха на протест тази сутрин пред Съдебната палата в Пловдив. 

Те настояват за справедлива и максимална присъда за Петър Маринашки, който причини катастрофа миналия ноември, при която загинаха 2-ма младежи на 16 и 17 години, а други двама бяха ранени.

Сред протестиращите е и бащата на един от загиналите - Тодор Бараков. 

Пловдивският Окръжен съд даде ход на делото срещу 20-годишния Петър Маринашки, обвинен за тежката катастрофа на пътя Пловдив – Пещера, при която загинаха две млади момчета, а други две баха тежко ранени.

Преди две седмици процесът претърпя фалстарт по процесуални причини, тъй като се оказа, че че подсъдимият не е  получил  навреме препис от обвинителния акт, както и други документи по делото, което е в нарушение на правото му за защита.

Както и тогава, така и за днес пред съдебната палата се организира демонстрация, на който близки и приятели на  пострадалите искат  максимална присъда за младия шофьор, предизвикал трагичната катастрофа.

Родителите на загиналите младежи обявиха, че разполагат с медицинската експертиза, която  доказва наличието на  наркотици в организма на  младежа, седнал зад волана и след употреба на алкохол.

Те настояват за постоянен арест за Маринашки, който в момента е на свобода срещу гаранция от 2000 лева.

Самият Петър Маринашки отказа коментари, като само сподели, че безкрайно съжалява за станалото, а загиналите и ранените в катастрофата са били негови близки приятели.  Той обаче категорично отрече да е употребявал наркотици.

Според повдигнатите обвинения, наказанието може да бъде от 3 до 15 години затвор.

Митингът се организира  под  надслов "Справедлива присъда за смъртта на Тошко и Виктор".

Тежкият инцидент стана през ноември миналата година. 19-годишният тогава Петър Маринашки карал с близо 100 километра в час и след употреба на марихуана. Отклонил вниманието си и се ударил в крайпътно дърво.

При удара загинаха 16-годишният Тодор Бараков и 17-годишният Виктор Василев. Ранени са и други две момчета от компанията, пътувала да празнува имен ден. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Специален влак с ретро вагони ще пътува по теснолинейката от 06.07.

Специален влак с ретро вагони ще пътува всяка събота и неделя през месец юли по маршрут от гара Септември до гара Велинград и Цветино, както и в обратното направление. Туристическият влак ще тръгне за първи път на 6-и юли, когато е празника на град Велинград и ще пътува всяка събота и неделя във връзка с провеждането на 51-вите Велинградски празници на..

обновено на 02.07.24 в 20:12

Аптеките в Пловдив излизат на протест, няма да работят 2 два часа

Аптеките от областите Пловдив, София,  Бургас, Пазарджик, Ямбол, Сливен, Добрич, Перник, Благоевград, Хасково, Кърджали, Русе, Монтана и други затварят за два часа. Това ще се случи на 3 юли, сряда, между 14:00 и 16:00 часа в знак на протест срещу измененията на Наредба 4, предложена от Министерството на здравеопазванетои Националната..

публикувано на 02.07.24 в 19:55

Кариера в Храбрино няма да има, фирмата се оттегля

Няма да има кариера в Храбрино. Новината съобщи кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, като обясни, че е сключил споразумение с фирма „Еолит“ ООД, която искаше да изгражда кариера за добив на гнайсошисти в местността „Бунилото“ край селото.  По силата на споразумението фирмата се задължава в 7-дневен срок да оттегли заявеното инвестиционно..

публикувано на 02.07.24 в 16:47

Катастрофа блокира трафика при 159-ти км на АМ "Тракия"

Катастрофа между 2 камиона блокира трафика по АМ „Тракия“, на границата между областите Пловдив и Стара Загора. Има разсипан товар по пътното платно, който допълнително затруднява движението. По информация на АПИ движението при км 159-ти в посока София е ограничено заради пътнотранспортно произшествие.  Има обходен маршрут от пътен възел..

обновено на 02.07.24 в 16:42

Водният проект затваря за месец движението и в част от ул. „Индустриална“

Южното платно на ул. „Индустриална“ от кръстовището с бул. „Кукленско шосе“ в посока запад се затваря за движение от утре – 3 юли, сряда до 3 август, събота, съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“- Пловдив. В периода се предвижда да бъдат извършени строително-монтажни работи по реконструкция и изграждане на канализационната и..

публикувано на 02.07.24 в 14:28