Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица напред за Купата след дузпи срещу Дунав

Марица се класира за 1/16-финалите на Купата на България
Снимка: ПФК Марица Пловдив

Марица (Пловдив) отстрани Дунав (Русе) и продължава напред в турнира за Купата на България. Двубоят в Русе завърши наравно 1:1 в редовното време и продълженията, а при дузпите пловдивчани спечелиха с 4:2.

Така съвсем заслужено, макар и драматично, Марица се класира за 1/16-финалите на турнира. Съперник на маричани ще бъде елитният Славия, като двубоят ще бъде в Пловдив.

През първата част Марица доминираше изцяло. Мариян Тонев в 17-та минути изведе пловдивчани напред, след като прекрасно засече центриране отдясно. На три пъти гредите спасиха домакините в този мач. През първото полувреме Даниел Спасов и Мариян Тонев нямаха късмет при ударите си, а през втората нов удар на Даниел Спасов се отби в гредата след намеса на бранител на Дунав. Освен гредите маричани имаха още няколко сериозни шанса за гол, но не успяха да реализират. Домакините имаха едно сериозно положение в края на първото полувреме, когато Илия Николов показа класа и изби. В 60-та минута русенци успяха да изравнят след корнер. Йордан Димитров засече центрирането на Джан Хасан. Реферът Мартин Великов подмина положение за дузпа в полза на Марица в края на мача. Илия Николов се намеси още веднъж до края на мача, спасявайки удар под гредата.

При дузпите точни за Марица бяха Мариян Тонев, Янко Ангелов, Александър Праматаров и вратарят Илия Николов, а дузпата на Веселин Марчев беше спасена.

Преди да реализира от бялата точка Илия Николов спаси две от четирите изпълнени от домакините дузпи и бе с основна заслуга за успеха при наказателните удари, превръщайки се в герой за своя тим.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Любослав Пенев

Любо Пенев: Аз и екипът ми оставаме в Локо

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Любослав Пенев и неговият щаб  ще продължат да изпълняват професионалните си задължения, въпреки турбуленциите в клуба от последните дни и неясното бъдеще. Това стана ясно от официално изявление на специалиста до БТА. Членовете на Борда на директорите на "черно-белите" и спортният директор Илко Пиргов подадоха..

публикувано на 27.09.24 в 16:55

Министър Глушков откри новия спортен комплекс в Чепеларе

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков и кметът на Чепеларе Боран Хаджиев откриха обновен спортен комплекс в града. Реконструкцията на оборудването е финансирана от Министерството на младежта и спорта с 624 124 лв. с ДДС. „Този ​​нов комплекс е плод на съвместните усилия на ММС и общината, за да могат децата и младите хора на..

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Пловдив отбеляза Европейския ден на спорта в училище

Община Пловдив за поредна година отбелязва Европейския ден на спорта в училище. Тазгодишното издание на инициативата беше открито от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Николай Бухалов в две общински училища - ОУ „Райна Княгиня“ и СУ „Св. Константин-Кирил Философ“. „Спортът е нещо, което трябва да практикувате не само днес, но всеки ден,..

публикувано на 27.09.24 в 15:27

K3 ULTRA стартира тази събота за шести път

K3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е първият ултрамаратон, чиито маршрути обхващат пограничната част на Родопите в България. Събитието се провежда в края на месец септември – най-пъстрият и живописен месец на есента. Тази година стартът ще бъде даден на 28 септември. Финалът на К3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е в най-южния и магнетичен град на страната –..

публикувано на 27.09.24 в 14:18
Тимът на България в Пловдив

Отложиха жребия за Купа "Дейвис" за октомври

Жребият за Купа „Дейвис" ще се тегли в началото на месец октомври. Тегленето трябваше да се проведе вчера, но поради технически причини бе отложено за началото на следващия месец. България се наложи над Салвадор с 3:2 победи в Пловдив и ще играе за изкачване в Световна група I. След този успех отборът ни е №43 в обновената ранглиста за Купа "Дейвис"...

публикувано на 26.09.24 в 15:12