Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Донски и Кузманов отстъпиха на британци в София

Диимтър Кузманов
Снимка: Sofia Open

Българското участие на Sofia Open 2021 приключи с двубоя на двойки на Димитър Кузманов и Александър Донски, които играха смело, бориха се като лъвове и бяха близо да изхвърлят от надпреварата едни от основните претенденти за трофея – представителите на Великобритания Джони О’Мара и Кен Скупски.

Българската двойка взе първия сет, но отпадна след 6:2, 5:7, 7:10 в двубой, който продължи близо час и половина. С този мач приключи и родното участие на шестото издание на надпреварата в София.

"Аз още събота заминавам за Барселона. Там съм в основна схема на турнир от веригата „Чаланджър“. След това ми предстоят още два турнира, най-вероятно в Южна Америка, така ще приключи сезонът за мен. Целта, която си бях поставил беше влизане в първите 200. С победата от София съм много близко. Имам още три турнири, в които ще се опитам да изпълня целта. И да завърша сезона, както го и започнах – силно",заяви Димитър Кузманов.

"Всички знаете моето мнение за турнира Sofia Open. Прекрасно събитие за българския тенис, за българския спорт, за всички нас. Надявам се този прекрасен турнир да продължи, при това с публика!", добави пловдивчанинът.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Любослав Пенев

Любо Пенев: Аз и екипът ми оставаме в Локо

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Любослав Пенев и неговият щаб  ще продължат да изпълняват професионалните си задължения, въпреки турбуленциите в клуба от последните дни и неясното бъдеще. Това стана ясно от официално изявление на специалиста до БТА. Членовете на Борда на директорите на "черно-белите" и спортният директор Илко Пиргов подадоха..

публикувано на 27.09.24 в 16:55

Министър Глушков откри новия спортен комплекс в Чепеларе

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков и кметът на Чепеларе Боран Хаджиев откриха обновен спортен комплекс в града. Реконструкцията на оборудването е финансирана от Министерството на младежта и спорта с 624 124 лв. с ДДС. „Този ​​нов комплекс е плод на съвместните усилия на ММС и общината, за да могат децата и младите хора на..

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Пловдив отбеляза Европейския ден на спорта в училище

Община Пловдив за поредна година отбелязва Европейския ден на спорта в училище. Тазгодишното издание на инициативата беше открито от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Николай Бухалов в две общински училища - ОУ „Райна Княгиня“ и СУ „Св. Константин-Кирил Философ“. „Спортът е нещо, което трябва да практикувате не само днес, но всеки ден,..

публикувано на 27.09.24 в 15:27

K3 ULTRA стартира тази събота за шести път

K3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е първият ултрамаратон, чиито маршрути обхващат пограничната част на Родопите в България. Събитието се провежда в края на месец септември – най-пъстрият и живописен месец на есента. Тази година стартът ще бъде даден на 28 септември. Финалът на К3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е в най-южния и магнетичен град на страната –..

публикувано на 27.09.24 в 14:18
Тимът на България в Пловдив

Отложиха жребия за Купа "Дейвис" за октомври

Жребият за Купа „Дейвис" ще се тегли в началото на месец октомври. Тегленето трябваше да се проведе вчера, но поради технически причини бе отложено за началото на следващия месец. България се наложи над Салвадор с 3:2 победи в Пловдив и ще играе за изкачване в Световна група I. След този успех отборът ни е №43 в обновената ранглиста за Купа "Дейвис"...

публикувано на 26.09.24 в 15:12