Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С номинацията за президент ДПС показват характер


Пиар експертът Максим Бехар определи като съвсем нормална реакция на ДПС решението да издигне партийния си лидер Мустафа Карадайъ за кандидат за президент. "Все пак дълги години ДПС беше трета политическа сила в България. Сега също има своето постоянно присъствие", каза той.

"Според мен това е политически ход, който цели да мобилизира още повече тези, които гласуват за ДПС и да покажат малко характер и също така личност. Тъй като след Ахмед Доган на практика Мустафа Карадайъ е първата силна личност, която ДПС представя на политическата сцена и смятам, че това може да има само позитиви за партията", коментира пиар експертът.

Максим Бехар смята, че кандидатурата на Карадайъ е предизвикана главно от репликата на президента Румен Радев към него за това коя според Карадайъ е неговата "родина майка". Това, според Бехар, драстично е изострило отношенията на ДПС с президентството.

"Това, предполагам, е било и лично решение на господин Ахмед Доган. Те са си казали: ние ще покажем на президента Радев, ще покажем на България, че ние също имаме поддръжници, които биха гласували за нашия президентски кандидат".

Според Максим Бехар политическата обстановка в България е наситена с обиди, с агресия. 

"Много по-често политиците се нахвърлят на своите опоненти и изтъкват нещо негативно, свързано с тях, или несвършено, отколкото да представят своите платформи. Обзалагам се, че това е така, защото 99 на сто от кандидатите за президент или за народни представители просто нямат свои платформи. Не знаят какво да направят", каза още той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Модерна инсталация на Римския стадион провокира пловдивчани

500 сребърни чували с неясно съдържание бяха струпани на Римския стадион. Гледката удиви минаващите покрай тях пловдивчани.  Инсталацията е на Севдалина Кочевска и е подготвяна за старта на Седмицата на съвременното изкуство, която се открива на 2-ри септември. Тя е част от Есенния салон на изкуството. "Инсталацията е вид надграждане на..

публикувано на 30.08.22 в 15:31

Пет мобилни секции за карантинираните в Пловдив

Пет подвижни секционни избирателни комисии за карантинирани и хора в изолация ще бъдат създадени в Пловдив. Това предлагат от Община Пловдив на базата на подадените до 10 ноември 63 заявления за гласуване от избиратели, съобщи в интервю за Радио Пловдив секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева. Предложението вече е изпратено до 16-та..

публикувано на 11.11.21 в 13:48

Изборните бюлетини пристигнаха в Пазарджик

Бюлетините за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември бяха доставени по обяд пред Областната администрация в Пазарджик. Общият им брой за двата избора в областта е 482 000. При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани до Областна администрация Пазарджик и днес ще бъдат предадени по график на..

публикувано на 10.11.21 в 12:31

Хартиените бюлетини за вота в неделя пристигнаха в Пловдив

Със  засилена полицейска охрана в Областната администрация на Пловдив пристигнаха 1 205 000 хартиени бюлетини, предназначени за предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември. 617 000 бройки са предназначени за избирателните секции в 16 МИР Пловдив град, а 588 000 за МИР 17 Пловдив област...

публикувано на 08.11.21 в 13:58

ВАС отмени решението на ЦИК за броенето на разписките

Върховният административен съд отмени решението на Централната избирателна комисия в частта, в която е предвидено след броенето на контролните разписки данните да се вписват в протокол, неразделна част от протокола, отразяващ резултата от гласуването чрез машини, съобщиха от съда. Административно дело № 10928 от 2021 г. беше образувано по жалби на..

публикувано на 04.11.21 в 13:01