Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Винаги има смисъл „Точно днес“

| обновено на 03.11.21 в 16:56

В разгара на четвъртата ковид вълна у нас – смисъл има, но ако спазваме противоепидемичните мерки. И споровете са излишни, когато всички виждаме резултатите от тяхното пренебрегване. Болниците са под силен натиск от заразени с коронавирус, а властта не се решава на по-драстични мерки.

Колко още може да издържи здравната система и ще се стигне ли до ситуация България да изнася болни в други европейски държави? По темата ще говорим с доктор Любомир Сапунджиев, началник на Ковид отделението в Университетска болница „Пълмед“.

Ще включим и професор Тодор Кантарджиев с информация за новия щам Делта плюс. По заразен ли е той и може ли да влоши допълнително епидемичната обстановка? Това са част от въпросите, които ще зададем на бившия директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Община Кричим първа въвежда зелен сертификат за служителите си. Как те реагират на решението и има ли риск да бъде блокирана дейността на администрацията? Репортаж на Иванка Петкова.

В утрото на 4 ноември говорим още и затова как ще се отрази този ръст на заразените върху основните икономически сектори у нас. Икономистът от Института за пазарна икономика Лъчезар Богданов ще бъде наш събеседник по темата.

В зона „Култура“ Веселина Пеева ще ни срещне с професор Пламен Легкоступ, който открива изложба „Приказен свят“ в галерия „Възраждане“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изпращаме септември "Точно днес"

На 30 септември посрещаме новата седмица с актуални теми и коментари на важните събития. В утрото на понеделника ще говорим за транспорт, здравеопазване, политика и младите хора.  Жителите на пловдивските села Труд и Войводиново протестират, обединявайки усилията си за по-добър транспорт. Войводиново се бори за възстановяване на автобусна линия №15,..

обновено на 29.09.24 в 16:51

Различен следобед с Клуб "Неделя"

В последното септемврийско издание на Клуба първият ефирен час запазваме за едно пътешествие до страната Плодострания :))) Наш гид ще бъде и звестната куклена актриса Мария Лазарова-Меце, която заедно със своята внучка Лазарина ни гостуват за да представят дебютната си детска книжка „Червейчетата от страната Плодострания и господин Магданоз“...

публикувано на 29.09.24 в 15:05

Есенно и хармонично с „Шейкър“

Динамично ще е днес. На хоризонта е астробюлетинът за октомври, със Стефи Недевска. Говорим за награди с хайку поета Владислав Христов. Този път, поредната награда за него, идва от конкурса „Морето“, в Ахтопол.  Художничката и писател Марина Иванова ни споделя за благотворително събитие за бездомните животни, което организира на 4-и..

обновено на 28.09.24 в 17:11

Протести и култура - теми в "Ден след ден"

Жители на село Труд и работещи във фирмите в община Марица излизат на протест в неделя заради проблемите с градския транспорт. Протестиращите, подкрепени и от местния бизнес, настояват за възстановяването на автобусна линия № 1, която от години не се движи до селото. В момента основният транспорт е маршрутка №5, която обаче не спазва разписанието,..

публикувано на 27.09.24 в 14:45

"Вход свободен" по пътеките на родолюбието

Благодарение на образованието на Националната програма „България-образователни маршрути” на Министерството на това и научната група от 40 от ученици 6,7 и 8 клас от българското ОУ „Христо Ботев” към Културно-информационния център в Цариброд за първи път е на посещение в България от 26 до 29 септември.  Как протича тази благородна инициатива ,..

публикувано на 27.09.24 в 10:15