Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Листопади „Ден след ден"

В редица болници в страната ковид леглата са почти или изцяло заети. За ситуацията в Пловдив ще се информираме през Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в болница „Свети Георги“. Очакваният разговор е с началника на клиниката проф. Чавдар Стефанов, с когото ще коментираме здравната ни система в COVID кризата, а също и мерките за нейното преодоляване.

Ще се промени ли към добро градският транспорт в Пловдив след като общината обяви, че учредява общинско транспортно дружество „Екобус“? Кога ще се случи това, след като идеята още е „на зелено“, без да са осигурени пари. Какви са рисковете и как ще се развиват действащите градски линии? – питаме заместник-председателя на Общинския съвет в Пловдив доц. Ангел Иванов, който е и член на транспортната комисия.

За изцяло обновения парк "Каменица" в пловдивския район "Източен" разказва в репортажа си Иванка Петкова. Тя присъства на днешната инспекция, която кметът Здравко Димитров направи в парка по повод приключилия първи етап от реконструкцията му.

И още един кмет ни гостува днес – Невена Петрова ни среща с кмета на Пазарджик Тодор Попов след приключилата проверка на служители на ДАНС, НАП и МВР в общината. Мащабната акция започна в понеделник, а кметът Попов я определи като предизборен натиск.

Живка Танчева разказва в репортажа си за проекта “ОМНИА” на Медицинския университет в Пловдив, който ще помага за дигитализацията на образованието в седем български университета и ще осигурява по – продуктивна връзка на студентите с бизнеса.

Проявяват ли интерес пловдивчани към обучението за гласуване с машини? Екатерина  Костова проследи пробното гласуване, организирано днес от 16 РИК в район „Централен“.

И пак Екатерина Костова ще ни заведе на изложба в квартал „Капана“. В галерия „Arsenal of Art” художничката Елица Гигова е подредила платната си, обединени под мотото  „Престилката“, с които ни пренася към магията на Родопите. 

Започваме след новините в 15 часа. Слушайте ни!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ с най-важните теми за седмицата

Първото утро на новата седмица посрещаме с важните теми за Пловдив, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Точно седем дни ни делят до извънредните парламентарни избори на 27 октомври – време не само за размисъл, но и за сериозна подготовка. Ще проверим как върви тя с разговори с председателите на двете районни избирателни комисии в..

обновено на 20.10.24 в 17:56
Пловдив

Клуб "Неделя" за хората и митовете

Днес в предаването ще ви срещнем с българския лондончанин - писателя Ангел Хаджипопгеоргиев, който ще представи новия си роман "Божествена трагедия". Говорим за митовете като литературна основа, тяхното волно преформатиране и боговете като начало или продукт на употреба. Във втората част ще ви срещнем с бележития пловдивчанин от Лонг Бийч Наско Вълев-..

публикувано на 20.10.24 в 12:50

Шоу програми и забавления в последния ден на „Пловдив Зоо Експо“

Днес е последният ден от най – мащабното изложение за домашни любимци и любители на животните в България „Пловдив Зоо Експо 2024“. То се провежда в Палата №3 на Международния панаир в Пловдив и събира хиляди посетители и специалисти в зоо-индустрията.  Според програмата на изложението неделята е денят за шоу програми, концерти и забавления...

обновено на 20.10.24 в 08:27

Ранно утро с "Шейкър"

Поредно октомврийско неделно утро споделяме заедно! В срещите които ни предстоят, се надявам да откриете по нещо интересно, полезно, но и приято, въпреки, че лятото е зад гърба ни. С избледняването на морския тен и умората от налегналите ни задачи след приключилия почивен сезон, започваме да забелязваме и щетите нанесени от жаркото слънце на..

публикувано на 19.10.24 в 16:05

Марин Йончев в "Добро утро, ден!"

Известният тенор Марин Йончев, който работи и живее в Женева, гостува тази седмица в рубриката ни „Добро утро, ден!“. Марин Йончев започва музикалната си кариера от родния Пловдив в най-ранна детска възраст, като едва на четири години той излиза на сцена. Талантът му е забелязан веднага, а това му носи множество награди. Пял е в Хора на..

обновено на 18.10.24 в 17:14