Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За позитивното родителство във „Вход свободен“

Животът е пътешествие, което ни удивлява постоянно и във всеки един момент. Дали ще пътуваме в първа класа или с деца – всеки от нас избира сам.

И когато изберем да споделяме пътуването си с деца, без съмнение се учим да бъдем родители… в движение.

Предизвикателство, в което се опитваме да сме търпеливи, спокойни, разбиращи… Но наред с това и изправени пред нашите нови отговорности. Понякога сме ядосани, безсилни, викащи дори, към нашите деца. Обвиняваме се, че не се справяме в това ново амплоа, и дори ни е трудно да признаем, че самите ние имаме крещяща нужда от помощ да бъдем насочени в правилната посока, за да бъдем добрият пример и по-добрата версия в очите на нашите деца.

Решението е просто и се състои само от две думи – позитивно родителство.

Със сигурност не е лесно, но съм твърдо убедена, че е поне разумно да се опитаме да бъдем позитивни родители. Философия и методика, в която ще ни въведе сертифицираният консултант Цвети Христанова. Срещата ни с нея е веднага след новините в 13:00.

И още:

В рубриката ни „Усмихнат коментар“ на фокус е една трудна за разбиране от най-малките думичка – предизвикателство.

Не бихме пропуснали да поговорим и „За животните с любов“, за да разберем как и защо позитивните методи на обучение влияят на обичните ни четириноги.

Ще се посмеем и с поредния „Виц на деня“. А за размисли и страсти даваме думата на колегата Жоро Пеев и рубриката му „Предразсъдъци и следразсъдъци“.

Ей такива разни разнообразни сме ги забъркали за днес. И обещаваме да бъде интересно!

С вас сме точно в 12:00, по радио Пловдив!



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Трусове в политиката и в живота "Ден след ден"

Продължават афтършоковете след земетресението, което разлюля снощи Пловдив и района на Асеновград. Вторичните трусове могат да продължат със седмици, но това е нормално за регииона, обясни пред Радио Пловдив доц. Пламена Райкова – Цанкова , началник на департамент „Сеизмология“ към БАН. Ще чуем и мненията на пловдивчани след трусовете. Още..

публикувано на 18.06.24 в 14:45

"Вход свободен" в преддверието на лятото

 Лятото отдавна се възцари на територията на страната ни неофициално. Летни са горещините, лятно е настроението на населението, летни са и въжделенията на всеки отделно взет човек. Радиото винаги  живее в унисон с копнежите на своите слушатели , звучи като техен  перфектен резонанс  и служи като динамичен   фон на целия житейски панаир.  В духа на..

публикувано на 18.06.24 в 09:05

"Точно днес" на 18 юни

Вторник сутрин по горещите и актулни теми. С покачване на градусите стартира новия политически сезон, а седмицата ще даде отговор на важния въпрос - ще има ли правителство или ни очакват нови избори на есен. Първата политическа сила започна преговори с парламентарно представените партии, а след ден и новото 50 НС трябва да започне работа. Коментираме с..

публикувано на 17.06.24 в 16:49

Пътища и безпътици в "Ден след ден"

Как се променя трафика в Пловдив след затварянето на Бетонния мост? Как ще се промени и след пускането на влакове към Карлово и бариерите при прелезите на "Пещерско шосе", "Свобода" и ул. "Шести септември"? А промени ли се вече проблемът с липсата на работещи климатици в градския транспорт? Въпроси, на които продължаваме да търсим отговор - и в..

публикувано на 17.06.24 в 15:00

"Вход свободен" - начало с музика и театър

Понеделник е традиция за планове, задачи, стрес и напрежение. Не спираме този наложен ход, само добавяме глъдка смисъл и красота, свежест и надежда в делника!  За новият сингъл IO , говорим с Георги Линдев, познат повече чрез един от проектите си Kan Wakan. Ще чуем и песента, която зад позитивното звучене, поставя сериозни въпроси за бъдещето на човека...

публикувано на 17.06.24 в 09:30