Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тестове и тестване "Ден след ден"

| обновено на 11.11.21 в 14:45

По обяд в пловдивското училище „Софроний Врачански“ пристигнаха бързите тестове за малките ученици. Те ще бъдат разпределени в училища в Пловдив и областта, където 50 на сто от родителите на деца от 1 до 4 клас са заявили желание децата им да учат присъствено след тестване за коронавирус. Още по темата – от Емил Костов.

От днес зелен сертификат се издава и на хора с антитела след преболедуван КОВИД, но документът ще важи 90 дни и само в рамките на страната. Репортерска проверка на Радио Пловдив показа, че отново се извиха опашки пред лабораториите в Пловдив. Как преминаха първите часове, от както се издават такива сертификати, провериха Петя Плачкова и Екатерина Костова.

Специализиран медицински център, който отвори врати в Тракия икономическа зона, ще извършва профилактика и изследвания за КОВИД, както и последствията от заболяването. Центърът бе открит днес, а Елена Крушкова ще ни разкаже повече за него.

И предстоящите президентски и извънредни парламентарни избори ще се проведат в условия на пандемия, при която някои от избирателите ще бъдат поставени под карантина и ще им се наложи да гласуват чрез подвижна избирателна кутия. Колко подвижни СИК ще се създадат в Пловдив, провери Антония Попова

Ловци от ловна дружинка „Генерал Николаево“ в Раковски са призовани в 3-то РУ на МВР Пловдив, за да дадат разяснения за обяд след ловен излет, на който е присъствал и кандидат-депутат. По данни на част от ловците призовки са получили около 30 души. Екатерина Костова разказва още по темата. 

Според новото изследване на Центъра за анализи и маркетинг 6 или 7 партии влизат в 47-то Народно събрание, а се очертава балотаж между Румен Радев и Анастас Герджиков. Подробности от изследването ще чуем от директора на Юлий Павлов, с когото ще коментираме и скандала с допълнителните машини за гласуване.

Започна подмяната на над 1900 осветителни тела в пловдивските райони „Южен“ и „Централен“, като целта е да се намалят разходите за улично осветление. Репортажът е отново на Антония Попова.

Бъдете с нас! Ще бъде интересно! 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Вкусен и усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес в предаването ще Ви разкажем приказката на една прекрасна дама превърнала хобито си в професия и най-важното, реализирала една своя мечта. Ради Славчева е шоколатиер по призвание и по душа. Как да разберем кой шоколад е качествен и лесно се изработват шоколадови шедьоври, ще разберем минути след 13:30. В рубриката "Усмихнат коментар" попитахме..

публикувано на 02.07.24 в 09:30

Юлските посоки "Точно днес"

В първите дни на новия месец в програма „Точно днес“ поемаме по юлските посоки. И докато за едни те са белязани от летни почивки и жежко слънце, то за други тепърва започва тежката работа. След поредните предсрочни парламентарни избори дойде ред и на опитите за формиране на правителство. За политическите страсти, какви са очакванията за първия..

публикувано на 01.07.24 в 17:00

Юлски следобед с „Вход свободен“

На 1 юли отбелязваме Свети Врач, народен и църковен празник, посветен на светите братя безсребърници Козма и Дамян, ден на билкарите и лечителите. Да сте здрави и усмхнати през юли! В първия ден на новия месец, в рубриката „Орисници“, коментираме гореща тема с Дарина Иванова и Таня Лазарова.  С Михаела Дамянска от Младежки център –..

публикувано на 01.07.24 в 09:30

"Точно днес" изгрява юли

1 юли символно бележи летните дни, много от българите имат обичай да посрещат с музика - изгрева на слънцето. Паолина Комсалова разговаря с Анастасия Кирилова от НИМХ, за прогнозата на синоптиците за летния месец, в който ще има и горещници и много валежи. За програма Точно днес" началото на седмицата идва с новия патриарх на Българската православна..

обновено на 30.06.24 в 17:25

Хуморът и операта завладяват Клуба

Последното юнско издание на Клуб "Неделя“ отново събира интересни и любопитни гости. В първия час (16-17) с журналиста и писателя Михаил Вешим ще си говорим за хумора като такъв и има ли той почва у нас, както и за това – тъжен ли е съвременният български хумор или не съвсем? Ще стане още дума за книги, култура, журналистика и, разбира се, за..

публикувано на 30.06.24 в 15:10