Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загубата на проф. Герджиков е загуба за България

"Искам да проздравя всички хора, които излязоха да гласуват, да поздрава проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева  за смелостта да се изправят в тази кандидат-президентска кампания, подкрепени от ГЕРБ и от други демократични партии. Лично за себе си изживях една дежа вю, гледайки хорото, което се изви от победата в щаба на Румен Радев. Това хоро много ми напомни на едно хоро от 1995 г, което възрастните добре помнят –  хорото след една трагедия с 14 войничета, които загинаха в един камион на околовръстното шосе на София. Вместо траур, имаше празненство и хоро, водено от тогавашния министър-председател и председател на БСП Жан Виденов".   Това заяви режисьорът и политик Евгений Михайлов от ИК за издигането кандидатурата на кандидат-президентската двойка  проф. Анастас Герджиков, полк. Невяна Митева. 

Той припомни, че това Правителство е свършило с пълен крах и разорение на страната, с Виденовата зима и фалита на България, от който се възстановявахме твърде дълго. "Тъжно е, когато ми изскачат такива реминисценции, защото резултатът от този избор е резултат от все още незавършващия преход и защото олицетворение на победата се явява в днешния ден служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков".

Михайлов нарече Рашков „един милиционерски следовател", с когото е имал дълга история от 1990-та година и пред очите му сега минават 20-те часа разпити, с които той се е опитвал да докаже, че Петър Младенов не бил произнесъл фразата „Най-добре е танковете да дойдат“.

Михайлов заяви още, че само за един месец над 700 000 души са успели да повярват на проф. Анастас Герджиков. За над 5 години управление на Радев са повярвали 20% от избирателите в България и това не е нещо, с което един президент трябва да се гордее.

На въпрос защо не се е получил друг резултат, Михайлов отговори, че сме допуснали да не разкажем досега истинската история на престъпленията на комунизма и как държавата е била завладяна от партията, поставила като чл. 1-ви в Конституцията ръководната роля на БКП.

„Ето защо сега няма никакво значение, че 27 човека от ИК на Румен Радев са агенти на комунистическите служби за държавна сигурност, че президентът на България обяви, че Крим е руска територия и че получихме дипломатически шамари през последните дни и от страна и на Турция, и на Украйна и на САЩ“.

Днешното общество желае да бъде управлявано с лъжа и с нарушаване на международните правила, подчерта Михайлов.

„Загубата на проф. Герджиков за мен е загуба за България и бъдещето, което виждам под ръководството на ПП и на Румен Радев не ми се вижда розово. Надявам се скоро да се разбере, че промяната е голяма подмяна. Смешно е да се говори, че е избрано новото пред статуквото, защото статуквото през последните 5 години е Радев, който управлява България като президент." 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриха модерно затворническо общежитие в Пловдив

Новото затворническо общежитие в Пловдив отговаря на всички европейски и международни изисквания, препоръките на Комитета против изтезания и указанията, които ни се дават по делата на Европейския съд по правата на човека ,  каза при откриването на сградата правосъдният министър Мария Павлова.  Двуетажната сграда е със стаи с две легла..

публикувано на 05.07.24 в 12:53

Грешното преброяване лишило ДПС от един мандат в Пазарджик

Изборният резултат от вота за общински съветници в Пазарджик би бил различен, защото не е отразил действителният вот на избирателите – се казва в мотивите за решението на пазарджишкия административен съд, с което той обяви за недействителен избора на местния парламент.   В повторното преброяване в 52  секции се оказаха липсващи 300 бюлетини, а..

публикувано на 05.07.24 в 10:24

Румен Пехливанов управлява Смолянска област от днес

Новият областен управител на Смолян Румен Пехливанов днес встъпва в  длъжност днес. Той бе назначен на поста с решение на служебното правителство в сряда и заменя на поста Захари Сираков. Пехливанов е икономист по образование и има дългогодишен управленски опит. В периода 2001 г. – 2023 г. е кмет на община Рудозем от ДПС , а между 2003 г. и..

обновено на 05.07.24 в 08:53
Мехмед Юмер

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в политиката

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в българската политика и винаги е било така. Оттук нататък не можем да правим здравословни анализи, без да чуем почетния председател Ахмед Доган, за да получим по-ясна представа за случващото се в партията. Това коментира в програма "Точно днес" на Радио Пловдив журналистът от сайта Obzornews..

публикувано на 04.07.24 в 11:13

Партията ДПС в момента е инструмент за контрол на властта

Неуспехът на проектокабинета на Росен Желязков беше предизвестен още от самото начало, коментира в предаването "Точно днес" политологът Георги Проданов . По думите му, още когато ГЕРБ-СДС получиха мандата, лидерът им обяви, че ще търсят правителство на малцинството и то най-вероятно няма да мине. Вчера Бойко Борисов също го повтори няколко пъти,..

публикувано на 04.07.24 в 09:58