Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приписаха ми всички грехове на Пловдив, заради политически конфликти

| обновено на 16.12.21 в 14:45
7
Заместник-кметът Пламен Райчев
Снимка: Антоанета Петричанска, Радио Пловдив

Заместник-кметът по строителство и инвестиции на Пловдив Пламен Райчев определи исканата от районните кметове негова оставка като изключително неприятна ситуация в личен план. Той каза, че не намира обяснение за това освен – цитирам: „политическо някакво“

Райчев подчерта, че явно има конфликт в партията, но няма логично обяснение. Като отбеляза, че ситуацията в Общинския съвет е трудна, заместник-кметът отказа да влиза в конкретика. „Очевидно не съм любимото дете на партия ГЕРБ в Пловдив“, каза Пламен Райчев, но допълни, че е получил абсолютна подкрепа от кмета Здравко Димитров и му благодари, че той го е определил като най – работещият заместник-кмет на града. Що се отнася до исканата оставка, Райчев заяви, че е назначен от кмета и в момента, в който той му поиска оставката, тя му е в джоба.

На нарочната пресконференция, която Райчев даде пред медиите, не присъства нито един от районните кметове на града. Заместник-кметът каза, че им е писал по вайбър, по имейли, провокирал ги е, но те не са се отзовали на поканата му. Райчев изрази съжаление, че си говорят през медиите и подчерта, че явно се е заблуждавал в личното си убеждение, че работят добре с районните кметове.

Като отбеляза, че от 18 години работи тази работа, Пламен Райчев подчерта, че е реализирал и ръководил проекти за над 600 милиона лева, включително и сегашните за близо 400 милиона, които община Пловдив изпълнява. Привлечените евросредства са четири и половина пъти повече от средствата на общината, така че гражданите не плащат нищо за тези проекти, коментира заместник-кметът по строителството и инвестициите. 

През следващите две години пред Пловдив предстоят сериозни предизвикателства, градът ще бъде разкопан още повече, а трафикът ще е още по - затруднен, тъй като започва изпълнението на още няколко големи проекта, предупреди Райчев. И посочи, че дискомфорт ще има, но Пловдив не разполага с време да изпълнява проект по проект заради заплахата от загуба на евросредства.

За илюстрация заместник-кметът беше подредил купчини папки с проектите, по които община Пловдив работи. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Три дни педиатри извършват безплатни консултации за деца

Безплатни консултации за деца ще се проведат на 29, 30 и 31 май от 8 до 17 часа в  педиатричното отделение на пловдивската болница "Централ Хоспитал".  Кампанията "Отворени врати" е посветена на 1 юни – Международния ден за защита на децата, съобщи началникът на отделението д-р Анелия Балабанова.  Педиатрите са на разположение за консултации..

публикувано на 29.05.24 в 06:50

Карловски кметове блокират пътища заради възстановяването от наводнението

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на селата, пострадали от наводнението през септември 2022 г. - Богдан, Каравелово, Слатина, Розино и Христо Даново, ще затворят днес следобед за един час Подбалканския път и прохода Троян – Кърнаре.   Кметове от Карловско готвят блокада на възлови пътища Те настояват държавата да..

публикувано на 29.05.24 в 06:18

Мъж загина при пожар в Първенец

45-годишен мъж загина при пожар в пловдивското село Първенец. Сигналът е подаден на обед, като към адреса са насочени екипи на спешната помощ, на полицията и на пожарната. След приключване на гасителните действия е открито безжизненото тяло на собственика на къщата. От първоначалния оглед се предполага, че запалването е възникнало от битов..

публикувано на 28.05.24 в 17:15

След поредната стрелба по автобус искат премахване на опасната спирка в "Тракия"

Общината да определи друга последна спирка за автобусите по линия №9 в микрорайон А12 в „Тракия“. За това настояват от ръководството на превозвача, чийто автобус беше обстрелван с въздушна пушка вчера вечерта. Това е пореден случай, при който се стреля по градски рейс в Пловдив. Инцидентът с автобуса стана около 18:20 ч. вчера, съобщиха от..

публикувано на 28.05.24 в 14:48

Нова екопътека посреща туристи в община Чепеларе

Туристическата пътека „Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон Рожен, изворите на река Чепеларска“ е реализирана по идея и от директора на Музея на родопския карст Марин Господинов. Кръговият маршрут започва от разклона за стария път за с. Левочево и е с обща дължина около 9 километра. Той е лек и приятен за разходки,..

публикувано на 28.05.24 в 13:38