Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът пусна под гаранция тримата, шпионирали "Арсенал"

| обновено на 16.12.21 в 14:45

Пловдивският Апелативен съд освободи под гаранция  тримата задържани по обвинение в шпионаж чужденци, бивши служители на „Арсенал“ – Казанлък. 

 Те излизатот ареста срещу  10 000 лв. гаранция за всеки. 

Съдът споделя  преценката на магисратите от Стара Загора за обосновано предположение за извършване на деянията. Същевременно приема,  че няма опасност те да извършат престъпление ако ъдат освободени с по-лека мярка за неотклонение, предвид тяхното чисто съдебно минало, установен социален статус и добри характеристични данни. 

Спрямо обвиняемите – двама руски гаждани и един литовски, са  повдигнати пет обвинения за изнасяне на секретни документи, включително и за кражба от оръжейницата.  Определението на съда е окончателно. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивчани отдадоха признателност пред саможертвата на героите на България

В Пловдив  Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България беше  почетен с военен ритуал и поклонение пред паметника на поета-революционер в Цар-Симеоновата градина.  Точно в 12.00 ч. под воя на сирените и застиналите в знак на почит стотици пловдивчани отдадоха своята признателност на един от героите на нашето освобождение,..

обновено на 02.06.24 в 14:19

Урсула фон дер Лайен идва в Пловдив

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристига довечера в Пловдив.  Визитата е  част от обиколките в страните членки на ЕС, които правят водещите кандидати за следващ председател на Европейската комисия. Срещата с пловдивчани е на Античния театър от 18 часа. В предишните дни Урсула фон дер Лайен посети Испания и Германия.

публикувано на 02.06.24 в 13:32

Хиляди се стекоха в Калофер за да се преклонят пред подвига на Ботев

В Калофер беше кулминацията на проявите, посветени на 148-та годишнина от гибелта на Христо Ботев.  Стотици българи от цялата страна се стекоха в подбалканското градче, за да почетат паметта на поета-революционер и хилядите герои паднали за свободата на България.  Денят на Ботев започна в родния му град  с военен ритуал, с който беше изнесено..

публикувано на 02.06.24 в 12:42

Благотворителен концерт за децата на загинали полицаи в Пловдив

„С обич за децата, в памет на бащите герои“ е мотото, под което за поредна година се обединяват служителите на дирекциите в МВР  в Пловдив, за да подкрепят непълнолетни деца на свои загинали или пострадали колеги.   Благотворителният концерт е  на сцената на пл. Стефан Стамболов от  10.00 ч. и ще приключи към 11.30 ч., за да може желаещите да се..

обновено на 02.06.24 в 11:22

Пловдив отдава почит пред саможертвата на героите

В Пловдив  Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България ще бъде почетен с военен ритуал и поклонение пред паметника на поета-революционер в Цар-Симеоновата градина.  Тази година се навършват 148 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Слово ще произнесе поетесата Ина Иванова, носител на награда „Пловдив“...

обновено на 02.06.24 в 08:53