Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВК Марица започна годината с победа

Алекс Миланова топреализатор срещу ДКС Варна
Снимка: ВК Марица Пловдив

Шампионките от Марица (Пловдив) продължиха похода си към защита на своята титла от Национална волейболна лига Демакс и записаха седмата си поредна победа от началото на сезона. В петъчната вечер в пловдивската зала „Сила“ „жълто-сините“ надделяха над ДКС (Варна) с 3:0 (25:17, 25:11, 25:21) след само 57 минути игра и остават начело във временното класиране с актив от 21 точки и 21:1 гейма. Варненки са трети с пет победи и 13 точки също от седем изиграни мача.

Любопитни роднински сблъсъци маркираха днешния двубой. Сестрите Боряна Ангелова от Марица и Майа Ангелова от ДКС се изправиха една срещу друга от двете страни на мрежата, а разпределителката на пловдивчанки Кристина Гунчева спомогна за това тимът на нейния баща – старши-треньора на варненки Стоян Гунчев, да инкасира втората си загуба в първенството.

Марица бързо наложи надмощие още от началото на първия гейм. След цели шест аса и победното пускане на Александра Миланова за 25:17 домакините поведоха с 1:0 гейма. Резултатът можеше да е още по-убедителен, ако не беше една серия от пет поредни точки, с която ДКС намали изоставането си от 4:11 на 9:11. Подобна серия гостенките не успяха да постигнат във втората част, докато момичетата на Борислав Крачанов продължиха да бомбардират противниковото поле от линията за сервис. След още седем аса, три от които дело на Миланова, Марица удвои резултата при 25:11. В третия гейм шампионките понамалиха натиска и увеличиха непредизвиканите грешки, което позволи на ДКС да постигне най-високия си резултат в двубоя. Добрина Христоскова заби мощно за победното 25:21 и затвори мача при 3:0.

Александра Миланова стана топреализатор на срещата с 13 точки, четири от които директно от сервис. С четири аса се отличи и Дима Ушева. Втора по резултатност в двубоя беше Добрина Христоскова с 12 точки.

По програма следващият мач на Марица от НВЛ е гостуване на Славия (София) на 4 февруари от 18:00 часа в зала "Панайот Пондалов". Преди това обаче пловдивчанки ще изиграят две срещи от Група "D" на Шампионската лига – гостуване на турския Фенербахче Опет (Истанбул) на 19 януари от 18:00 часа и домакинство срещу френския Безие Волей (Безие) на 1 февруари от 19:00 часа, както и мачовете си от турнира за Купа България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Любослав Пенев

Любо Пенев: Аз и екипът ми оставаме в Локо

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Любослав Пенев и неговият щаб  ще продължат да изпълняват професионалните си задължения, въпреки турбуленциите в клуба от последните дни и неясното бъдеще. Това стана ясно от официално изявление на специалиста до БТА. Членовете на Борда на директорите на "черно-белите" и спортният директор Илко Пиргов подадоха..

публикувано на 27.09.24 в 16:55

Министър Глушков откри новия спортен комплекс в Чепеларе

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков и кметът на Чепеларе Боран Хаджиев откриха обновен спортен комплекс в града. Реконструкцията на оборудването е финансирана от Министерството на младежта и спорта с 624 124 лв. с ДДС. „Този ​​нов комплекс е плод на съвместните усилия на ММС и общината, за да могат децата и младите хора на..

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Пловдив отбеляза Европейския ден на спорта в училище

Община Пловдив за поредна година отбелязва Европейския ден на спорта в училище. Тазгодишното издание на инициативата беше открито от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Николай Бухалов в две общински училища - ОУ „Райна Княгиня“ и СУ „Св. Константин-Кирил Философ“. „Спортът е нещо, което трябва да практикувате не само днес, но всеки ден,..

публикувано на 27.09.24 в 15:27

K3 ULTRA стартира тази събота за шести път

K3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е първият ултрамаратон, чиито маршрути обхващат пограничната част на Родопите в България. Събитието се провежда в края на месец септември – най-пъстрият и живописен месец на есента. Тази година стартът ще бъде даден на 28 септември. Финалът на К3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е в най-южния и магнетичен град на страната –..

публикувано на 27.09.24 в 14:18
Тимът на България в Пловдив

Отложиха жребия за Купа "Дейвис" за октомври

Жребият за Купа „Дейвис" ще се тегли в началото на месец октомври. Тегленето трябваше да се проведе вчера, но поради технически причини бе отложено за началото на следващия месец. България се наложи над Салвадор с 3:2 победи в Пловдив и ще играе за изкачване в Световна група I. След този успех отборът ни е №43 в обновената ранглиста за Купа "Дейвис"...

публикувано на 26.09.24 в 15:12