Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вторият гребен канал в Пловдив не е на дневен ред

| обновено на 31.01.22 в 13:32

Строежът на Втори гребен канал не е на дневен ред. Това коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров по повод протеста в събота, когато пловдивчани недоволстваха срещу строежа на новото спортно съоръжение на Гребната база.

"Няма да го реша нито аз, нито областният управител, а общинските съветници и гражданите, Федерацията по гребане ще се намеси сигурно. Имаме по-важни неща, има Голямоконарско шосе, които преди това трябва да се свършат. Няма пари за отчуждаване – 1,3 млн. лв. беше миналата година, няма средства за Втори гребен канал. Няма драма“, допълни кметът.

Той напомни, че първа копка на новото съоръжение е направено още през 2018 г., но до момента нищо друго не се е случило. Това е причината обектът да е вкаран в Годишната програма за управление на общински имоти.

„Обществото ни за всяка тема е разделено. Колко души имаше на този протест? 10-20? Ако сега пуснем допитване в общината, сигурно 2000 души ще бъдат „за“",  смята Здравко Димитров.

По думите му няма проблем проектът за изграждането на Втори гребен канал да остане в Годишната програма за управление на общински имоти. „Нека си стои в програмата, това не значи, че ще стане. И миналата година беше в годишната програма“, допълни кметът.

По повод протеста на граждани в събота против презастрояването на Гребната база, по обяд се провежда среща между областния управител Йордан Иванов, който подкрепи протеста, и кмета Здравко Димитров. 

Градоначалникът коментира, че на този етап няма нужда автобусите от градския транспорт да са на по-чест интервал, каквито мерки се предвиждат от днес заради по-високата заболеваемост от КОВИД. „Учениците са във ваканция, пикът на болни се вдига“, каза Димитров. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отпушиха движението по Асеновградско шосе

Отпушено движението на Асеновградско шосе на изхода за  Пловдив. То бе затруднено п оради изпаднали метални тръби от товарен автомобил. На място  бяха полицейски служители, които регулираха движението. То бе възстановено към 18.30 часа 

публикувано на 12.09.24 в 17:51

Усилията на служебния кабинет са да повиши доверието в изборите

От Пловдив стартира поредица от срещи на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор по провеждането на изборите, с областните управители и представители на служби ГРАО. На днешната среща присъстваха представители на областните администрации в Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. „Особено внимание ще обърнем..

публикувано на 12.09.24 в 15:48

Пуснаха движението по "Кукленско шосе", през уикенда слагат маркировката

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри ремонтираната 850 метрова отсечка от бул. "Кукленско шосе" от улица "Индустриална" до митницата. Това е последната - трета част от ремонта на пътя от плана за тази година.  Финасирането му в размер на 5 милиона беше предоставено целево от държавата в началото на годината. Сменен е водопроводът по трасето,..

публикувано на 12.09.24 в 13:50

Пътят към Кючука ще минава през моста "Тодор Александров"

Бетонният мост ще носи името на революционния деец на ВМРО Тодор Александров. Това решиха общинските съветници, като приеха почти единодушно предложението на „Браво, Пловдив“. Предложението беше прието след почти едночасов дебат, в който се включиха почти всички политически сили и дори беше предложено мостът да бъде кръстен „Бяло море“...

публикувано на 12.09.24 в 13:49

Съдът изслуша свидетелите по делото "Дебора"

Основният свидетел на прокуратурата по делото "Дебора" е таксиметров шофьор. Според обвинението той е откарал обвиняемия Георги Георгиев на адреса, където е срещнал Дебора.  Свидетелят обаче твърди, че не помни на кой точно адрес е отвел Георгиев и е научил адреса от полицията по-късно. Това каза адвокатът на Георгиев в почивката на..

публикувано на 12.09.24 в 13:39