Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Липсата на проект замрази строителството на ст. "Ботев"

Във вторник се очаква строителят на стадион Ботев Илиян Филипов да внесе в община Пловдив Акт 10, с който изграждането на съоръжението ще бъде спряно. Причината е липсата на проект, по който да се работи. Препроектирането се наложи по искане на феновете, които настояват за изграждането на четири трибуни за сметка на заведения и магазини. 

"Без проект не мога да работя. Уведомил съм кмета още миналата седмица, че Законът изисква строителството да бъде спряно, докато препроектирането не завърши“, коментира Филипов. Той смята, че новият проект няма да оскъпи стадиона, но не изключи дофинансирането на отделни елементи, ако до момента те не са били заложени в позициите.

Филипов не знае кога ще приключи препроектирането на стадиона. „Аз съм изпълнител. Общината е възложител, тя получава проекта, одобрява го и тогава го изпраща на мен“, обясни процедурата Филипов. Той не се ангажира и със срокове за приключването на спортното съоръжение. Доволен съм от това, което направихме до момента. За една година на практика сме вдигнали една 7-етажна сграда. Всички виждат откъм бул. Източен къде е в момента трибуната и къде беше преди година.
Строителят заяви, че няма напрежение между него и ръководните органи на феновете, но призна, че определени групи всяват напрежение.

Филипов коментира и готвения протест на работещи на Рогошко шосе срещу лошото състояние на пътя. Той заяви, че става дума за отсечката към предприятията "Дунапак" и "Юрий Гагарин" и тя няма да бъде засегната от ремонта, който общината обещава.

Голяма част от хората, които работят в участъка са най- потърпевши, защото „дупките са до кръста“. От 15 години участъкът стои неремонтиран. Опитът фирмата му сама да ремонтира пътя е неуспешен, тъй като полицията след получен сигнал на тел.112 е определила действията на Филипов като самоуправство. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
д-р Румен Стоилов

Да създадем мир и подреденост в себе си

В Световния ден на сърцето 29 септември, наш гост бе кардиологът д-р Румен Стоилов. Човекът, който със сигурност е на "ти" с най-усърдно работещият мускул от медицинска гледна точка, но и човекът, който познава в дълбочина енигматичната стойност на най-важния орган в нашето тяло.  Дали сърцето се намира на едно и също място във всеки един от..

публикувано на 29.09.24 в 19:22
Румен Драганов

Пловдив е изключително впечатляващ за чуждите туристи

Какъв летен туристически сезон изпращаме и колко гости от България и чужбина посрещнахме? Питаме в програма "Ден след ден" - проф.  Румен Драганов  от Института за анализи и оценки в туризма.  В Световния ден на туризма, 27 септември,  Драганов подчерта, че изпращаме много добър сезон, може би, това е най-добрият сезон за последните няколко години...

публикувано на 27.09.24 в 14:48

България трябва активно да влияе на общественото съзнание в РСМ

Скопие създаваше псевдопроблеми негативен отенък, които да отвличат вниманието от истинските проблеми пред членството в ЕС. Тъкъв беше и измисленият проблем с непоставянето на знамето им при неофициалната среща на президентните на двете страни. Целта на този маньовър беше да се покаже, че България е страната, която саботира диалога и пречи на..

публикувано на 27.09.24 в 10:42

20 на сто по-малка и по-скъпа гроздова реколта в Пловдивско

"Това беше изключителна от гледна точка на предизвикателствата година. В нашия край, слава на Бога, нямаше градушки и други природни бедствия, но пък за сметка на това горещините бяха страшни".  Такава равносметка прави Георги Джингаров, лозар и винопроизводител от Брестовица. По думите му, ако нашите предци са наричали част от дните през юли..

публикувано на 27.09.24 в 10:19

Костадин Димитров не отговори дали ще остане кмет след 27.10.

Костадин Димитров не отговори дали ще остане кмет на Пловдив след парламентарните избори на 27 октомври. Той е включен на второ място в листата на ГЕРБ - СДС за Пловдив град след лидера Бойко Борисов. В интервю за Радио Пловдив Костадин Димитров обясни решението си така: "Нямах колебания дали да се включа в листата, защото за 10 месеца имах много..

публикувано на 26.09.24 в 15:39