Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освободиха д-р Аргиров като зам.-директор на РЗИ - Пловдив

Заместник-директорът на РЗИ – Пловдив д-р Аргир Аргиров е уволнен от поста си. 

Заповедта на изпълнителния директор му е била връчена вчера с днешна дата.

„В заповедта за прекратяването на трудовото ми правоотношение няма причина или мотиви. Всичко стана от днес за утре, след като вчера сутринта тук бе главният секретар на министерството. Вече съм си вкъщи, ще си почина няколко дни, ще помисля“, посочи пред Радио Пловдив д-р Аргиров.

Той допълни, че няма обяснение защо е бил освободен като заместник-директор на РЗИ – Пловдив. По думите му няма друг уволнен от инспекцията.

Д-р Аргир Аргиров бе на този пост почти 2 години – от март 2020 г., като по-рано също е заемал длъжността за 2 години. Преди това е работил в болницата в Раковски, бил е зам.-директор и директор на МБАЛ „Пловдив“. 

В предходния мандат той бе общински съветник от листата на ГЕРБ. 

Това е втора рокада в състава на здравната инспекция в Пловдив през последните месеци. През август бе пенсионирана дългогодишната директорка на РЗИ - Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева, а нейното кресло сега заема д-р Сийка Димчева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
УМБАЛ Пловдив

Дете от Смолянско е с опасност за живота след катастрофа

3-годишно дете е настанено в УМБАЛ – Пловдив с тежка черепна травма и опасност за живота след катастрофа на пътя в маданското село Ловци. По данни на полицията в Смолян 31-годишна жена от селото загубила контрола над лекия си автомобил "Ситроен С3“. Колата излязла извън пътя, преминала през стръмен склон и спряла. На задната седалка пътували..

обновено на 18.06.24 в 16:37

Панагюрското съкровище принадлежи на Пловдив, но мястото му е в НИМ

Панагюрското златно съкровище е национална ценност и за мен националната ценност е средство, което трябва да бъде презентирано пред света.  Това е причината да смятам, че мястото му е в Националния исторически музей, заяви в телевизионно интервю  служебният министър на културата Найден Тодоров. В четвъртък Общинският съвет в Пловдив ще решава дали..

обновено на 18.06.24 в 14:26

Събират средства за мобилен пукт за кръводаряване в Пловдив

Национална кампания събира средства за закупуване на специализиран мобилен пункт за кръводаряване за Центъра в Пловдив. Необходими са 170 000 лева. Градът ще бъде вторият, който ще разполага с такъв пункт в България. Такъв вече има във Варна, а след купуването му кръводарителите са се увеличили значително.    Кръводарителският център в..

обновено на 18.06.24 в 14:26

Катастрофа затвори за три часа пътя за Ветрен

Шофьор на лека кола се блъсна около в аварирал товарен автомобил на входа на град Ветрен.  На мястото на катастрофата са изпратени линейка и екипи на полицейското управление и пожарната в Септември.  Пострадал при инцидента, станал около 13 часа,  е 27-годишният шофьор на лекия автомобил.  Младият мъж е откаран с различни травми в болницата в..

публикувано на 18.06.24 в 14:23

Храбрино протестира срещу изграждане на кариера до селото

Жителите на село Храбрино в община "Родопи" започнаха протестна подписка срещу инвестиционното намерение за изграждане на кариера за добив на гнайсошисти в местността "Бунилото". Бъдещата кариера е на площ от почти 100 дка, като се предвижда изсичане на над 50 дка гори, които са държавна, общинска и частна собственост...

публикувано на 18.06.24 в 13:39