Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят изследователските университети в ПУ

| обновено на 06.04.22 в 17:39
Снимка: Личен архив

Центърът за високи постижения „Жан Моне“, към ПУ „Паисий Хилендарски, организират цикъл от публични лекции на тема „Европейска политика и практика в науката, технологиите и иновациите“. Предвидени са 7 лекции, във времето до юни месец, включително. Втората такава е на 8 април, от 16 часа в ПУ, на място в 11 аудитория (партер Ректорат) и чрез онлайн връзка за тези, които не са от Пловдив или нямат възможност да присъстват на живо. Вход свободен. Гост на събитието е Христо Христов. 

С настоящата серия от лекции, екипът на Центъра „Жан Моне“ цели да подпомогне учените и студентите в Пловдивски университет и останалите университети в града, във връзка с предизвикателствата по изграждане на новата мрежа от изследователски университети в България. Лекциите са отворени както за членовете на академичната общност от ПУ, така и за учени и студени от останалите пловдивски ВУЗ-ове, особено тези от Медицински университет Пловдив, който е водещият изследователски университет в града.

Центърът за високи постижения „Жан Моне“, беше създаден с цел укрепване на капацитета на Пловдивски университет в преподаването и изследването на скритите процеси на интеграция, и фрагментация в рамките на Европейския съюз в следните три области:

Наука, технологии и иновации;

Върховенство на правото, демокрация и интеграция;

Социална политика

За събитието, този петък, разказва социологът и преподавател в ПУ, и част от екипа на „Жан Моне“, Гавраил Гавраилов.

Чуйте още, в прикачения файл. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Д-р Николай Брънзалов е новият председател на УС на БЛС

Той бе избран на провеждащия се в Пловдив 77-мия редовен отчетно-изборен събор на съсловната организация. За него гласуваха 252-ма от делегатите на събора. Негов конкурент за поста беше председателят на софийската лекарска колегия и бивш служебен здравен министър д-р Асен Меджидиев, който събра 151 гласа. 10 бюлетини бяха невалидни.  Д-р..

обновено на 28.09.24 в 20:48

Катастрофа затвори пътя Кричим - Девин, загинал е 21-годишен моторист

Тежка катастрофа с жертва затвори пътя между Кричим и Девин,  автомобилният поток се отклонява през обходни маршрути. Това съобщават от МВР в Пловдив и посочват, че при катастрофата е загинал моторист. Сигналът е получен преди 16.30 ч. днес в ОДМВР-Пловдив. По предварителни данни при изпреварване на таксиметров автомобил мотоциклет "Хонда" навлязъл в..

публикувано на 28.09.24 в 17:27

Арестуваха мъж, потрошил полицейска камера в Пловдив

36-годишен мъж е в ареста за 24 часа като заподозрян за умишлено увреждане на полицейска камера за контрол на скоростта в Пловдив.  Случаят е от сряда, когато пешеходец, излязъл от тунела, съборил с ритник на земята камерата, разположена край уширение на бул. "Цар Борис III Обединител".  Веднага след вандалската проява извършителят се насочил към..

публикувано на 28.09.24 в 16:13

И днес пловдивчани ползват услугата „еЗдраве“

Кабинетът на РЗИ – Пловдив, който предлага услугата за сдвояване на мобилното приложение "еЗдраве" с електронното ни здравно досие, ще работи в днешната събота от 9 ч. до 14 ч. Причината е интересът на пловдивчани към тази услуга, съобщават от здравната инспекция. Само за 4 дни през тази седмица са се регистрирали 90 души.  Поради големия..

публикувано на 28.09.24 в 08:27

На събор в Пловдив Лекарският съюз избира ново ръководство

Пловдив е домакин на 77-мия редовен отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз. Той се провежда в Международния  панаир и на него ще бъде избрано ново ръководство на съсловната организация - председател и членове на Управителния съвет, както и заместник-председатели и главен секретар.  Двама са до момента кандидатите за председател на..

обновено на 28.09.24 в 08:19