Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Неделев призна, че може да заиграе в чужбина

Тодор Неделев
Снимка: БГНЕС


Капитанът на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев получи наградата си за играч №1 на 24 кръг в Пресклуб "България".

"Вече се напаснахме с новите футболисти миналата зима, трябваше им малко време да се адаптират. В началото на сезона играехме по-добър футбол, накрая не играем толкова добре, но постигаме резултати. Надявам се в последните два мача да покажем по-добра игра. Не бих казал, че има умора. От доста години Ботев не е бил в тройката в крайното класиране, това ще бъде успех и ще ни даде допълнително самочувствие, дай Боже, да се класираме за евротурнирите и да направим едно добро представяне там, както преди години", заяви Тодор Неделев.

"Да се надяваме, че ще тръгнем с две победи, в първите два мача сме домакини, срещу трудни съперници, особено Македония, видяхте какви резултати имат в последните години. Предстоят ни четири тежки мача, в края на сезона може би ще има някаква умора, но ние сме професионалисти. Това ни е шансът да се класираме за голям форум", бе коментарът на национала за участието на България в Лигата на нациите.

България е в една група с тимовете на Грузия, Северна Македония и Гибралтар, като победителят ще участва в плейофите за участие в Евро 2024.

Неделев призна, че може да заиграе в чужбина от лятото. 

"Има няколко позвънявания от чуждестранни отбори, така че след мачовете от националния отбор ще седнем с ръководството и ще преценим, но за мен ще бъде добре, ако мога пак да се пробвам в чужбина. Догодина ще навърша 30 години, така че ако има хубава оферта, ще я приема, откъдето и да е".

Той коментира и финала за Купата на България между ЦСКА-София и Левски в неделя.

"Отборът, който загуби, ще бъде в лошо настроение, ако това е отборът на ЦСКА, те след четири дена играят с нас и ние трябва да се възползваме от това. В момента Левски може да са в по-добра форма, но това е един мач, финал, всичко става, не обичам да давам прогнози, нека по-добрият спечели".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Топалова остана на крачка от основната схема на Уимбълдън

Гергана Топалова не успя да се класира за основната схема на тенис турнира от Големия шлем - "Уимбълдън". Пловдивчанката отстъпи в третия кръг на квалификациите с 1:6, 3:6 на №134 в световната ранглиста Пана Удварди от Унгария. Срещата продължи 73 минути. В първите два кръга Топалова елиминира със 7:5, 6:4 №155 в световната ранглиста Ела Зайдел от..

публикувано на 27.06.24 в 18:00

Билетите за двубоя на Ботев срещу Марибор вече са налични

Билетите за двубоя на Ботев (Пловдив) срещу Марибор от I квалификационен кръг на Лига Европа са вече в продажба. Срещата ще се изиграе на 11 юли от 21:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Привържениците на „канарчетата“ могат да закупят своите билети онлайн на kolezha.bg, от касите на стадиона, които ще работят от 10 часа до 18 часа в делничните дни и от..

публикувано на 27.06.24 в 17:49

Локомотив закри първата си контрола

Представителният отбор на Локомотив Пловдив ще изиграе утре, 28.06 първата си контрола от своята лятна подготовка. Съперник на “черно-белите” ще бъде Струмска слава. Двубоят ще се проведе на стадион “Искър” в Самоков и ще бъде с начален час 18:00. Контролната среща ще е закрита за фенове и представители на медиите.

публикувано на 27.06.24 в 17:45

DOG FEST този уикенд в Пловдив

Тази събота и неделя Пловдив ще бъде под знака на първия по рода си нечуван и невиждан до сега фестивал за четириноги любимци и техните хора. Събитието се организира от  Български Киноложки Клуб и ще се проведе на територията на Plovdiv Stage Pаrk. Костадин Шанков, председател на Български киноложки клуб сподели акценти от програмата, която к акто..

публикувано на 26.06.24 в 17:57
Легендата Георги Василев

Георги Василев - сребърен медалист от Мексико 1968

Легендарният футболист  Георги Василев и р оден на 09.06.1945 година в Демирхисар, Гърция. Той е единственият пловдивски футболист със сребърен медал от олимпийски игри, извоюван в Мексико през 1968 година. Започва да тренира футбол през 1959 година в град Гоце Делчев. До 1963 г. играе за „Пирин“. След това преминава в „Локомотив“ (Пловдив) и носи..

публикувано на 26.06.24 в 17:55