Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава кампанията "Пловдив - град на доброто"

Поредното 11-то издание на вече традиционната за града кампания  “Пловдив – град на доброто“, която се провежда под патронажа на кмета Здравко Димитров, стартира в града. 

И днес учениците от ПГ по хранителни технологии и техника пред стълбите на Каменица ще приемат писмени номинации  за хора, които напълно безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на обществото. 

Тази година датата – 16 май съвпада с Международния ден на наследствения ангиоедем и по този повод на минувачите ще бъдат раздавани стикери в подкрепа на хората с рядката диагноза.

Припомням, че официалната церемония по награждаване на отличените от журите в четири категории – „Социална дейност“, Добротворчество“, „Образователна дейности“ и „Градско развитие“,  добри пловдивчани, е на 7 юни на Римския стадион.

Чуйте още от Йорданка Петкова в интервюто с нея и от гимназистите - в репортажа. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Мъж с трансплантирано сърце се разходи с кардиолога си в Смолян

Димитър Костов, който от една година живее с трансплантирано сърце, се включи в инициативата днес „Разходи се с кардиолога си в Смолян“. В световния ден на сърцето десетки смолянчани преминаха през информационния пункт в центъра на града, консултирайки се с кардиолози от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Смолян и се присъединиха..

публикувано на 29.09.24 в 16:33

Вятърът събори голямо рекламно пано в Северната индустриална зона

Въвежда се ограничение на движението на надлеза до бившия завод "Ален мак", в посока Труд. Причината е премахване на голямо винилно рекламно пано от фасадата на сградата, което се е скъсало от вятъра.  До приключване на работата на екипите на пожарната, автомобили ще се пропускат само в лявата лента. От ОД на МВР апелират шофьорите  да преминават..

публикувано на 29.09.24 в 16:13

Протест за градски автобуси от Труд до Пловдив блокира трафика за Карлово

Жители на село Труд блокираха пътя за Карлово в отсечката от центъра на селото до кръговото движение за село Строево. Протестът им е срещу липсата на удобен и устойчив автобусен транспорт до Пловдив. Те настояват за възстановяването на автобусната линия № 1, която преди повече от 10 години бе спряна, а оттогава единствената им връзка е маршрутка № 5...

публикувано на 29.09.24 в 13:26

Две донорски ситуации дадоха шанс за живота на петима пациенти

Две донорски ситуации за 24 часа в УМБАЛ “Свети Георги” дадоха шанс за живот на петима.  Първата донорска ситуация даде шанс за живот на четирима души. След установена мозъчна смърт при 56-годишен мъж близките му се  съгласяват да дарят органите му.  Ситуацията е реализирана в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив, от екипа на болницата с координатор д-р..

обновено на 29.09.24 в 12:17

Заради птичи грип умъртвяват над 11 000 фазани, пуйки и яребици в Стряма

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнище на птичи грип в  птицевъдна ферма в село Стряма, община Раковски.  В нея се отглеждат 6 842 фазана, 375 диви американски пуйки и 3 750 яребици. Около засегнатия животновъден обект е определена 3-километрова предпазна зона, в която попадат селата Стряма, Калековец и Трилистник.  В..

публикувано на 29.09.24 в 12:12