Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията призова абитуриентите да спазват правилата

| обновено на 23.05.22 в 22:59

5-има души ще се изправят пред съда в Пловдив на 25 май, обвинени за хулигански прояви по време на шофиране. Те били засечени да участват в гонка на Асеновградско шосе до КЦМ на 20 март – съобщи районният прокурор Чавдар Грошев. Единият от участниците е непълнолетен, тримата са абитуриенти, а петият е на 30 години.
 

Единият от шофьорите е задържан на място, а другите са установени в последствие – съобщи шефът на Пътна полиция Йордан Милушев, който лично е участвал в акцията. Той разказа, че по пътя имало струпани зрители, а гонката била съпроводена със силно форсиране на двигателите.

Наказателният кодекс предвижда за тези хулигански прояви до 5 години затвор и отнемане на книжката за определен срок.

Както ви съобщихме още предната седмица, двама абитуриенти са извършили дрифт пред свои съученици в Садово. Те са въртели гуми близо до училищния двор. Сигналът е подаден на 112, но не е ясно кой го е подал. 

Районният прокурор апелира към абитуриентите да не участват в дрифтове, да спазват правилата за движение по пътя и да не се подават през прозорците на автомобилите по време на абитуриентските балове, защото това е предпоставка за инциденти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Проф. Христина Янчева поема поста областен управител на Пловдив

В сградата на областната администрация в Пловдив ще се проведе церемония по встъпване в длъжност на новоназначения областен управител проф. Христина Янчева. На официалното тържество досегашният губеранатор на Пловдив Илия Зюмбилев ще предаде символите на властта - печата и ключа на Областната управа. Проф. Янчева поема поста с решение на..

обновено на 28.06.24 в 08:51

Форум за кирилицата "Азбука.Език. Идентичност" събира учени в Пловдив

В зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив ще се проведе втората сесия на Международния форум за кирилицата „Азбука. Език. Идентичност“. Форумът е по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и се организира с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Той е продължение на проведения през 2022 г. Международен..

обновено на 28.06.24 в 08:51

Започва активният летен сезон в Пампорово

Днес се открива активният летен сезон в Пампорово. Започват работа и двата основни лифта, водещи до връх Снежанка.  Ще бъдат отворени велопарк Пампорово, приключенски парк „Язовира“, туристическия център на входа на курорта и на пързалката, както и велогардероба на ски център Студенец. От управата на курорта са подготвили маршрути за..

обновено на 28.06.24 в 08:50

Араповският манастир е домакин на тридневния събор "Ангел Войвода"

Араповският манастир „Света великомъченица Неделя“ край Асеновград от днес е домакин на тридневния събор „Ангел войвода“.   И през трите дни на манастирските поляни ще се съживи споменът  за  старите занаяти, гозби, премени, накити и оръжия. Ще бъд е пресъздадено битието на хората от миналото.  Ще се пеят български народни песни, ще се проведе..

публикувано на 28.06.24 в 08:49

Събарянето на Бетонния мост започва в събота сутринта

В събота, 29 юни сутринта, започва  демонтажът на Бетонния мост. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив Николай Иванов, ръководител на проекта от страна на изпълнителя. Два багера ще..

обновено на 27.06.24 в 16:46