Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природонаучният музей с благотворителен базар

| обновено на 01.06.22 в 17:22

Благотворителният базар „От деца за деца“, на Регионален природонаучен музей Пловдив, се организира за първи път. Този уикенд, на 4-ти и 5-ти юни всеки, който желае може да посети базара и да помогне. Той е част от Детския фестивал на знанието и движението, който се организира за втора поредна година. 

Рисунки, картички и колажи направени от деца ще бъдат изложени от 10 часа в събота, в Цар-Симеоновата градина, на пешеходната алея до библиотека "Иван Вазов". Може да вземете, рисунката, картичката или колажа, който си харесате, срещу скромно дарение. Събраните средства ще бъдат използвани за купуване на обувки, дрехи, и други неща от първа необходимост за децата от Кризисен център за деца, жертви на насилие в град Пловдив, които се нуждаят помощ и подкрепа.

За малките посетители на благотворителния базар, домакините от Природонаучния музей са подготвили и интересна игра за рециклирането.

„Играта е за деца на всякаква възраст, дори и за по-малки деца. Двата компонента на играта са голям кош с отпадъци и тесте с карти. Детето, което иска да участва е необходимо да си изтегли карта, на която е нарисуван конкретен отпадък, който трябва да открие в коша. Задачата е, след това, отпадъкът да бъде изхвърлен правилно. Има три кофи за разделно събиране и такива отпадъци, които не попадат в нито една от трите кофи. Децата ще трябва да направят разлика между битов отпадък и такъв, който може да бъде рециклиран. Всяко дете, което са справи получава скромна награда, като поощрение“, казва Светлозара Казанджиева, ПР на музея. 

Чуйте още, в прикачения файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ботев" триумфира с Купата на България!

"Ботев" (Пловдив) спечели Купата на България за четвърти път в историята си, след като победи "Лудогорец" с 3:2 във финала на турнира, игран на Националния стадион "Васил Левски". Срещата в София се игра пред около 10 000 зрители, като почти всички бяха привърженици на "Ботев". "Канарчетата", които отстраниха ЦСКА в полуфиналите, започнаха вихрено..

публикувано на 15.05.24 в 21:16

15-и фестивал "Здравей, Здраве!" този уикенд в Пловдив

За 15-а поредна година пловдивчани и всички гости на Пловдив ще имат възможност да се потопят в атмосферата на традиционния за града ни фестивал на здравословния живот "Здравей, Здраве!". Събитието ще се осъществи тази събота и неделя /18-19 май/ на територията на Дом на Науката и Техниката и в зеленото сърце на Пловдив. Входът е свободен. Тазгодишното..

публикувано на 15.05.24 в 16:43

Музеят може да бъде прекрасно място за учене

Знаете ли, че в музея можете и да учите? Тази събота 18 май Къща музей „Христо Г. Данов“ в Пловдив ще се превърне в място за учене по забавен начин. "Арт работилница - Музеят като място за учене" е събитието, което ще стартира точно в 10:00 и има за цел да разкрие цял един нов свят пред всички малки любознайковци. Работилницата е подходяща за деца..

публикувано на 15.05.24 в 14:03

Слушайте финала "Лудогорец" - "Ботев" по Радио Пловдив

Лудогорец и Ботев (Пловдив) ще определят новия носител на трофея в турнира за Купата на България. Сблъсъкът между актуалния шампион в надпреварата и „жълто-черните“ е днес, на 15 май, от 19:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Финалът може да слушате на живо по Радио Пловдив. "Ботев" има два финала срещу "Лудогорец", като първият бе..

обновено на 15.05.24 в 13:58

За астрономията и още нещо

На Световния ден на астрономията говорим с доц. Никола Петров от Националната обсерватория в Рожен. -Наблюдава ли се през последните години засилен интерес към вашата наука? -Тук определено мога да кажа да. Астрономията е за повечето хора по принцип вълнуваща част от научните дейности. В областта на астрономията, наистина, последните 10- 15..

публикувано на 14.05.24 в 17:15