Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Капитанът на Ботев се събуди от упойката!

Тодор Неделев
Снимка: Фейсбус, Тодор Неделев

Страхотни новини долетяха от столицата на Грузия. Преди минути капитанът на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев се е събудил от упойка, поставена заради направената операция. Тошко е контактен и е в стабилно състояние, съобщиха от клуба.

Друга катастрофа, станала минути преди навлизането на автобусите с футболните ни национали в тунела, най-вероятно е причина за тежкото пътно-транспортното произшествие, при което пострада Тодор Неделев. Това съобщи специално за БНР пресаташето на националният ни отбор Виктор Игнатов.

Както е известно, на път към хотела от летището в Грузия шофьорът на първия от двата автобуса, превозващи състава ни, е загубил контрол върху управлението на возилото, вследствие на което е била предизвикана тежка катастрофа.
„Най-големият проблем дойде от това, че непосредствено преди нашето навлизане във въпросния тунел, беше станала катастрофа и реално ние бяхме първите превозни средства, които навлязохме там и абсолютно никой нямаше идея за тази опасност. Не мога да кажа кой е виновен и изобщо дали има виновен. От една страна беше много мокро, отделно асфалтът беше изтъркан. Шофьорите направиха всичко възможно да спрат, но не успяха да предотвратят удара. Веднага след инцидента започна разследване. Дойдоха достатъчно полицаи, но нашият ангажимент беше състоянието на Тодор Неделев. Нямам представа как са тръгнали нещата, но предполагам, че в някакъв момент ситуацията ще се изясни, след произнасянето на съответните органи“, сподели Игнатов.

„Състоянието на Тодор е стабилно. Причината за спешната операция беше едно доста сериозно парче, което се е отчупило от черепа му и е навлязло навътре и интервенцията се наложи, за да не предизвика хематом, което би направило нещата много тежки. В най-оптимистичният вариант очакваме до три месеца Тодор да се появи на терена“, допълни Виктор Игнатов и поясни, че засега мачът срещу Грузия от Лигата на нациите не е отменен.

Сутринта футболистите са имали леко занимание. По програма довечера трябва да се проведе и официалната тренировка на отбора.

„Това разбира се е ситуацията към момента. Всичко може да се промени. Всичко зависи от това, какви решения ще бъдат взети през днешния ден“, завърши Игнатов.

Хирургическата интервенция е извършена от д-р Шота Ингороква. Неделев ще остане под наблюдение на местните медицински екипи, както и на лекаря на националния отбор д-р Бисер Бочев, съобщиха от БФС.

Българският футболен съюз и щабът на националния отбор изказват дълбоки благодарности на всички медицински лица, на представителите на посолството на Република България в Грузия, и в частност на г-жа Ралица Димитрова, както и на цялото ръководство на Грузинската футболна федерация.

БФС и Ботев (Пловдив) своевременно ще информират обществеността за актуалното състояние на Тодор Неделев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Алтер его” - лятно и етно

„Алтер его“ влиза в лятната схема на излъчване, което означава, че ще през летния сезон ви припомняме моменти от нашия радио-пърформанс през годината. За тази събота избрахме да ви зарадваме с предаването, в което разглеждаме въпроса за смеха на различните етнически общности в Пловдив: евреите, арменците, турците, ромите и българите. Темата е..

публикувано на 28.06.24 в 08:16

Топалова остана на крачка от основната схема на Уимбълдън

Гергана Топалова не успя да се класира за основната схема на тенис турнира от Големия шлем - "Уимбълдън". Пловдивчанката отстъпи в третия кръг на квалификациите с 1:6, 3:6 на №134 в световната ранглиста Пана Удварди от Унгария. Срещата продължи 73 минути. В първите два кръга Топалова елиминира със 7:5, 6:4 №155 в световната ранглиста Ела Зайдел от..

публикувано на 27.06.24 в 18:00

Билетите за двубоя на Ботев срещу Марибор вече са налични

Билетите за двубоя на Ботев (Пловдив) срещу Марибор от I квалификационен кръг на Лига Европа са вече в продажба. Срещата ще се изиграе на 11 юли от 21:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Привържениците на „канарчетата“ могат да закупят своите билети онлайн на kolezha.bg, от касите на стадиона, които ще работят от 10 часа до 18 часа в делничните дни и от..

публикувано на 27.06.24 в 17:49

Локомотив закри първата си контрола

Представителният отбор на Локомотив Пловдив ще изиграе утре, 28.06 първата си контрола от своята лятна подготовка. Съперник на “черно-белите” ще бъде Струмска слава. Двубоят ще се проведе на стадион “Искър” в Самоков и ще бъде с начален час 18:00. Контролната среща ще е закрита за фенове и представители на медиите.

публикувано на 27.06.24 в 17:45

DOG FEST този уикенд в Пловдив

Тази събота и неделя Пловдив ще бъде под знака на първия по рода си нечуван и невиждан до сега фестивал за четириноги любимци и техните хора. Събитието се организира от  Български Киноложки Клуб и ще се проведе на територията на Plovdiv Stage Pаrk. Костадин Шанков, председател на Български киноложки клуб сподели акценти от програмата, която к акто..

публикувано на 26.06.24 в 17:57