Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха за 20 юли делото за убийството на бездомника

Пловдивският окръжен съд отложи за 20 юли делото срещу Кирил Стоянов и Цанко Петрунов, обвинени за убийството на бездомника Лалко Журков до Джумая джамия през юли, миналата година.

Новото заседание бе насрочено, след като братът на Лалко не се яви на делото като свидетел. Има данни, че от 10 години мъжът живее и работи в Германия.

От шестимата призовани пострадали в залата беше само вдовицата на бездомника. Тя иска доживотна присъда за обвиняемите.

Инцидентът с Журков се случи на 7 юли, миналата година след пиянски запой и последвала свада в градинката зад Джумая джамия. Двамата така пребили бездомника, че той издъхнал на място, а пристигналият медицински екип само констатирал смъртта му.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Водният проект затваря за месец движението и в част от ул. „Индустриална“

Южното платно на ул. „Индустриална“ от кръстовището с бул. „Кукленско шосе“ в посока запад се затваря за движение от утре – 3 юли, сряда до 3 август, събота, съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“- Пловдив. В периода се предвижда да бъдат извършени строително-монтажни работи по реконструкция и изграждане на канализационната и..

публикувано на 02.07.24 в 14:28

Катастрофа блокира трафика при 159-ти км на АМ "Тракия"

Катастрофа между 2 камиона блокира трафика по АМ „Тракия“, на границата между областите Пловдив и Стара Загора. Има разсипан товар по пътното платно, който допълнително затруднява движението. По информация на АПИ движението при км 159-ти в посока София е ограничено заради пътнотранспортно произшествие.  Има обходен маршрут от пътен възел..

публикувано на 02.07.24 в 14:01

Започна строежът на тренажорния комплекс за новите ни изтребители

На летище Граф Игнатиево стартира изграждането на тренажорния комплекс за самолет F-16 Block 70. От Министерството на отбраната уточняват, че днес е открита строителната площадка, с което на практика започва изграждането на тренажорния комплекс на новия боен самолет. Българската страна ще получи оборудването по международен договор, сключен..

публикувано на 02.07.24 в 13:41

Пазарджик актуализира бюджета си с 21 милиона лева

С актуализацията общата бюджетна рамка за годината става малко под 174 милиона лева.  Един от основните моменти, които налагат актуализация е разпределението на безлихвения заем по отделни пера. Вторият момент е актуализацията на капиталовата програма, като част от средствата ще се използват за изграждането на водопроводна система в село Црънча и..

публикувано на 02.07.24 в 13:34

Отличиха най-добрите хора в Пловдив

"Добрите дела, които всеки ден виждаме край нас, трябва да бъдат показвани и споделяни. Това дава добрата новина, положителния отзвук от деня и примера, който трябва да следваме. От това се случват само положителни за нас неща ." Това каза кметът на Пловдив Костадин Димитров в началото на церемонията по награждаването на кампанията „Пловдив - град..

публикувано на 02.07.24 в 11:22