Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново напрежение във ВМЗ - Сопот

Синдикатите във ВМЗ – Сопот са притеснени за специалното производство в заводите. 

За това алармират в нарочно писмо от КНСБ и „Подкрепа“ до министъра на икономиката в оставка Корнелия Нинова, изпълнителния директор на държавното дружество Иван Иванов и синдикалните централи. 

Имаме информация от наши членове, че в момента има липса на материали от основно произвоство, за чиято доставка няма яснота. Това ще доведе ВМЗ до невъзможност да изпълнява договорите си, а от там – до поемане на неустойки“, пишат синдикатите.

КНСБ и Подкрепа настояват за спешна среща с министър Нинова, иначе ще вземат необходимите мерки за запазването на завода. 

По-рано днес бившият председател на Съвета на директорите във ВМЗ-Сопот Никола Стоянов определи като лъжа изнесената информация от вицепремиера Корнелия Нинова по темата за износа на оръжие за Украйна. Той е категоричен, че цитираната от Нинова информация за оръжейна сделка няма нищо общо със служебното правителство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Урсула фон дер Лайен: Благодаря за подкрепата за Украйна!

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна  в Пловдив.  Тя бе посрещната с голям интерес от пловдичани, които изпълниха Античния театър.  Там започна срещата с плвдивската общественост, която откри  кметът на Пловдив Костадин Димитров.    Урсула фон дер Лайен е придружена от известни европейски и български политици.  Визитата е  част от..

обновено на 02.06.24 в 20:54

Урсула фон дер Лайен изпълни Античния театър в Пловдив

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна  в Пловдив. В момента визитата и се радва на голям интерес от пловдичани, които са изпълнили Античния театър.  Там започна срещата с плвдивската общественост, която откри  кметът на Пловдив Костадин Димитров.    Урсула фон дер Лайен е придружена от известни европейски и български политици.  Визитата..

обновено на 02.06.24 в 20:02

Пловдивският митрополит Николай потвърди отказа си да е патриарх

Пловдивският митрополит Николай заяви в Бургас, че няма да участва в избора на български патриарх. Той и духовници от цялата страна приветстваха в морския град новия Сливенски митрополит Арсений.  Преди началото на церемонията Пловдивският митрополит Николай заяви: "Кой ще е патриарх ли? Аз няма да съм, това мога да ви заявя. А кой ще е патриарх..

обновено на 02.06.24 в 19:14

Пловдивчани отдадоха признателност пред саможертвата на героите на България

В Пловдив  Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България беше  почетен с военен ритуал и поклонение пред паметника на поета-революционер в Цар-Симеоновата градина.  Точно в 12.00 ч. под воя на сирените и застиналите в знак на почит стотици пловдивчани отдадоха своята признателност на един от героите на нашето освобождение,..

обновено на 02.06.24 в 14:19

Хиляди се стекоха в Калофер за да се преклонят пред подвига на Ботев

В Калофер беше кулминацията на проявите, посветени на 148-та годишнина от гибелта на Христо Ботев.  Стотици българи от цялата страна се стекоха в подбалканското градче, за да почетат паметта на поета-революционер и хилядите герои паднали за свободата на България.  Денят на Ботев започна в родния му град  с военен ритуал, с който беше изнесено..

публикувано на 02.06.24 в 12:42