Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ирина Милчева представя книгата си “Цяр“

| обновено на 04.07.22 в 17:25

Дебютният сборник „Цяр“, на психолога, педагог и медиатор Ирина Милчева, излезе съвсем скоро. Книгата имаше няколко представяния, в пловдивски читалища. След 22 години работа по книгата и не само, Ирина Милчева споделя опит и мъдрост със своите читатели. Името „Цяр“ дава дъщеря ѝ. То е свързано с това, което има в нейната „аптека за душата“ - думите и разговора. 

„Това е книга за хората, които следват пътя на себепознанието. Надявам се, дебютният ми сборник да е ключ към човешкото сърце, да е грижлив градинар за цветята в душата ни, да е факел разгарящ вътрешната ни сила, да е приютяващ пристан в днешните времена. Книгата е вдъхновена от срещите ми с хората и включва житейски мисли, парадоксални съвети, светла мистика, хумор, разкази, стихове, притчи. Бележките за ясновиждането са резултат от половинвековната ми работа на визионер, подкрепено от университетската школа за магистър психолог-консултант, педагог и медиатор. Те повдигат завесата пред изследователите и ценителите на интуитивно-вдъхновените медиатори.

Парадоксалните съвети бих могла да сравня с остри бъбречни камъни, които трудно излизат от човешкия организъм, но след това той се чувства здрав, удовлетворен и работи прекрасно. Тези съвети са безценна мъдрост в бъдещето, защото когато даваме съвети ние трябва да имаме предвид, че влизаме в утрешния ден, че нашите дела ще бъдат претълкувани и оценявани от другите. Нека да отговаряме на всичко около нас, с добрата си страна“, казва авторката.

Най-важната работа за всеки човек, според Ирина Милчева, е именно себепознанието, включващо труд и искрена смелост да се признаят и приемат силните и слабите страни на характера, както и да се действа с плам в живота.

Книгата съдържа още информация за някои от най-популярните женски и мъжки имена, работа със сънищата, визионерство за българите и България, както и за бъдещето на човечеството.

Психологът, педагог и медиатор Ирина Милчева е гост в неделния „Шейкър“.

Чуйте още, в прикачения файл.


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Динко Хоркаш премина в "Лас Палмас"

Най-добрият вратар в Първа лига през изминалата кампания Динко Хоркаш ще продължи кариерата си в испанската Ла Лига.  Хоркаш подписа договор за следващите четири сезона с Лас Палмас, съобщиха от клуба. 25-годишният хърватин се присъединява към испанския тим със свободен трансфер от Локомотив (Пловдив). За „смърфовете“ записа 21 мача, в 8 от които не..

публикувано на 25.06.24 в 17:44

Хидайет Ханкич беше продаден на руския "Ростов"

Вратарят Хидайет Ханкич беше продаден на руския елитен "Ростов" Босненецът пристигна в "Ботев" (Пловдив) през лятото на 2021 година и изигра 63 официални мача за „жълто-черните“. В 22 от тях той не допусна попадение. С екипа на „канарчетата“ Ханкич вдигна Купата на България през сезон 2023/24, спечели бронзовите медали през 2021/22 и участва в Лигата..

публикувано на 25.06.24 в 17:43

Малките красавици на Пловдив

В поредното издание на предаването Клуб "Неделя" Ви срещнахме с красивите и талантливи финалистки на  провелия се в началото на юни конкурс за "Малка Мис Пловдив и Тийн Мис Пловдив". Събитието бе организирано от Спортен клуб „Ера балет“  и се проведе с любезното съдействие на Община Пловдив. Заместник-кметът – Николай Бухалов, бе от специалните гости..

публикувано на 25.06.24 в 17:25

Танчо Калпаков се раздели със "Спартак" (Пловдив)

Танчо Калпаков вече не е старши-треньор на "Спартак" (Пловдив), само 13 дни след като пое тима. Решението е взего на среща с ръководството на клуба. В същото време "Спартак" започна подготовка за новия сезон в Югоизточна Трета лига.  Отборът ще бъде воден от Димитър Иванов, Иван Площаков, Николай Николов и Стефан Стойчев. 25 футболисти се включиха в..

публикувано на 25.06.24 в 11:32

Мексиканският изследовател д-р Карлос де Леон идва в България

Карлос де Леон е доктор по клинична психология и холистична медицина. Той работи и провежда изследвания, повече от 40 години, в областта на човешкото съзнание, техники за развитие и промяна, духовни учения, енергийни методи и психология. Д-р Де Леон е един от създателите на мексиканската асоциация за психотерапия и трансперсонално развитие...

обновено на 24.06.24 в 17:37