Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Режисьорът Андрей Христозов с музикален проект

| обновено на 05.07.22 в 16:17

Проектът е електронен, с разнообразна жанрова характеристика и носи името EORN. Име на сегашното издание, I Still Remember You EP. Той е финансиран от НФК.

На 9-ти юли, от 19 часа е неговото промо в Wunderbaer в Пловдив, заедно с Dj Movieman или Стефан Димов, който много пловдивчани познават. Още информация във фейсбук страницата на събитието.

Реално, самият псевдоним на проекта не означава абсолютно нищо. Просто обичам думи, които трудно се произнасят, което е изключително нелогично и контрапродуктивно в сферата, в която работим, но в крайна сметка е важно да е забавно за мен и моите приятели. Евентуално и за хората, които ще го чуят. Обичам нелогичните словосъчетания, особено такива, които са горе-долу вдъхновени от научната фантастика, на 70-те и 80-те години.

Относно самия музикален проект, той е електронен музикален проект, за който може да се каже, че е комбинация от футуристичен джънгъл и амбиент, като тази дуалност лично на мен много ми харесва. Идеята, особено, за амбиент и за атмосферичната музика идва най-вече от опита ми като музикален композитор за документални филми. По принцип, снимам документални филми като режисьор и осъществявам такава проектна дейност. Едно от най-големите удоволствия за мен е да композирам музика за филмите.

Като в този процес има много композици, които остават на монтажната маса. Просто, остават на хард диска без да бъдат използвани. Много често, приятелката ми и близки приятели, упражняват натиск върху мен да издам. Или поне да преработя музиката в слушаем вариант, който става за слушане извън филмово представяне. И така да се каже, просто бях притиснат да го направя“, споделя с усмивка Андрей Христозов.

Режисьорът Андрей Христозов, гостува в предаването „Вход свободен“.

Чуйте още за проекта, в прикачения файл.


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Здравка Евтимова получава Националната литературна награда "Иван Вазов"

Писателката и преводач Здавка Евтимова е носител на Националната литературна наградата „Иван Вазов“ за 2024 г.  Наградата се присъжда за цялостен принос за литературна и преводаческа дейност. Решението за тазгодишният приз е на 9- членна комисия с председател заместник- кмета Калина Чилингирова и членове - дейци от културните институции в..

публикувано на 28.06.24 в 11:29

Фестивалът за шансони "Златен ключ" - за 21-ви път в Пловдив

Днес се открива 21-вият Международен фестивал за шансони "Златен ключ"  - Пловдив 2024. Всяка година той  се организира от Алианс Франсез в партньорство с Община Пловдив и под патронажа на Посолството на Република Франция и Френския институт за България. Тази година духът на фестивала ще бъде шоколад и шансони, като френският майстор Венсан..

публикувано на 28.06.24 в 08:35

Димитър Павлов с първа самостоятелна изложба

Младият пловдивски художник Димитър Павлов открива първата си самостоятелна изложба в независимото пространство за изкуство Галерията. Чрез картините той представя различни етапи от развитието си като живописец – от началните години в Националната художествена галерия в София до последните няколко години. Творбите проследяват различни стъпки от..

публикувано на 27.06.24 в 12:56

Световни знаменитости и млади таланти в Епископската базилика

Фестивалът „Дни на музиката в Балабановата къща“ продължава с концерт в Епископската базилика „Световни знаменитости на една сцена с млади таланти“. В проявата ще участват американското сопрано Елизабет Поуп, пианистката Виктория Василенко и перкусионното дуо Аглея Канева и Александър Вичев. Според критиците Елизабет Поуп притежава бистрота на..

публикувано на 27.06.24 в 08:20

Бюджетът по проект "Мобилност" свърши

Община Пловдив спря приемането на нови заявления за индивидуални и групови пътувания натворчески килективи по проект „Мобилност“ поради изчерпване на финансовия капацитет. От началото на годината са одобрени и финансирани 19 проектни предложения на стойност 64 677,95 лева, което изчерпва гласувания за тази година бюджет.  Гласуваните от Общинския..

публикувано на 26.06.24 в 13:58