Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМЗ наема още 800 оръжейници

Ръководството на ВМЗ има готовност да назначи още близо 800 души на работа, стана ясно по време на среща между ръководството на оръжейницата и представители на КНСБ и КТ "Подкрепа". 

Изпълнителният директор Иван Иванов съобщи, че за първи път от 1-ви август се въвежда отпускането на еднократна сума от 150 лв., която се дава при ползване на платен отпуск, посочен от работника. 

Заради вредните условия на работа ще бъде разширен и списъкът на хората, които имат право да получават мляко. Придобивката е възстановена сега след 22-годишно прекъсване. 


По публикацията работи: Неда Велкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Аптеките протестират срещу промените за отпускане на лекарства

Аптеките от различните области в страната затварят за два часа, от 14 до 16 часа,  в знак на протест срещу  измененията в наредбата за начина на отпускане на лекарства по Здравна каса, които се намаляват плащанията за изпълнение на такива рецепти. Като причина за протестните действия от бранша посочват, че промените ще доведат  до значителни..

публикувано на 03.07.24 в 07:45

Продължават слабите трусове в района на Асеновград

Земетресение с магнитуд 2.6 е регистрирано тази нощ до Куклен.  Събитието е от 1:40 часа с епицентър на 5 км от Асеновград и на 15 км от Пловдив, съобщиха от  Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география - БАН. В 5:06 часа на същото място е отчетен и още по-слаб трус с магнитуд 2.0...

публикувано на 03.07.24 в 06:25

Специален влак с ретро вагони ще пътува по теснолинейката от 06.07.

Специален влак с ретро вагони ще пътува всяка събота и неделя през месец юли по маршрут от гара Септември до гара Велинград и Цветино, както и в обратното направление. Туристическият влак ще тръгне за първи път на 6-и юли, когато е празника на град Велинград и ще пътува всяка събота и неделя във връзка с провеждането на 51-вите Велинградски празници на..

обновено на 02.07.24 в 20:12

Аптеките в Пловдив излизат на протест, няма да работят 2 два часа

Аптеките от областите Пловдив, София,  Бургас, Пазарджик, Ямбол, Сливен, Добрич, Перник, Благоевград, Хасково, Кърджали, Русе, Монтана и други затварят за два часа. Това ще се случи на 3 юли, сряда, между 14:00 и 16:00 часа в знак на протест срещу измененията на Наредба 4, предложена от Министерството на здравеопазванетои Националната..

публикувано на 02.07.24 в 19:55

Кариера в Храбрино няма да има, фирмата се оттегля

Няма да има кариера в Храбрино. Новината съобщи кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, като обясни, че е сключил споразумение с фирма „Еолит“ ООД, която искаше да изгражда кариера за добив на гнайсошисти в местността „Бунилото“ край селото.  По силата на споразумението фирмата се задължава в 7-дневен срок да оттегли заявеното инвестиционно..

публикувано на 02.07.24 в 16:47