Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След второ класиране

Минимално раздвижване на баловете в най-търсените гимназии Пловдив

Математическата гимназия, Хуманитарната гимназия, Езиковите гимназии „Пловдив“ и „Иван Вазов“, а също и Националната търговска гимназия, са училищата с най-високи минимални балове на второ класиране след седми клас. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Антоанета Пакова, началник на Регионално управление на образованието. В тях баловете са паднали с много малко, въпреки че след първо класиране там е имало незаети места.

От 1434 ученици, които са участвали във втория етап, са класирани 1150. Записването за тях е на 21 и 22 юли. Незаетите места ще бъдат обявени на 25 юли.

Неприетите на второ класиране седмокласници, които са 284, ще участват в трето класиране.

„На 25 юли ще обявим свободните места след второ класиране. В трето класиране може да участва всеки, но трябва да уточним, че учениците, които са записани след второ класиране, за да участват на трето – трябва да изтеглят документите в училището, в което са приети. Това означава, че тяхното място не се пази – тоест има известен риск, ако не бъдат приети на трето класиране, да изгубят и мястото от второ“, обясни Антоанета Пакова. 

Минимално е раздвижването на баловете в най-търсените гимназии

„Баловете падат на второ класиране с минимален брой точки“, коментира Пакова.

На второ класиране в Езикова гимназия „Иван Вазов“ в специалност „Английски език“ при момчетата минималният бал на първо класиране е бил 385.5, а на второ е стигнал до 377.5. В ЕГ „Пловдив“ за английски език балът е паднал от 388 на 379, а за „Немски език“ от 414.5 на 403.5.

В Математическата гимназия в специалността „Математика с английски език“ за момчета минималният бал от първо класиране от 418.25 е паднал на 418.

Почти няма движение в минималните балове за Хуманитарната гимназия, където е имало само 6 незаети места след първо класиране.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Две катастрофи в пловдивския участък на магистрала "Тракия" този следобед

Моторист и неговата спътничка са пострадали при катастрофа на магистрала „Тракия“ на разклона на пловдивското село Царацово .  Сигнал за случилото се е подаден около 14,30 часа на телефон 112, съобщава БТА, позовавайки се на пловдивската дирекция на МВР.  Катастрофата е между автобус и мотор и е причинена заради отнето предимство по вина на..

публикувано на 16.06.24 в 17:24

Отиде си обичаният пловдивски писател и преподавател доц. Владо Янев

Големият пловдивски белетрист, поет, литературен критик и историк Владимир Янев е починал на 74-годишна възраст. Това съобщават негови приятели и колеги , които му отдават почит чрез постове във фейбук.  Отишъл си е моят приятел и колега Владимир Янев! Сбогом, Владо! , написа историкът проф. Димо Чешмеджиев. А Валери Станков отбелязва:  На..

публикувано на 16.06.24 в 14:30

Еко базар в парк "Гарнизонна фурна" в район "Западен"

В пловдивския район „Западен“ започва четвъртото издание на инициативата Re:Bazaar.  Под мотото „Зелен западен”  в парк “Гарнизонна фурна” – на кръстовището между бул. “Пещерско шосе” и “Копривщица”,  ще се проведат базар на употребявани вещи, образователни игри, работилници за рециклиране, ще има спорт и забавления. В специално обособена зона..

публикувано на 16.06.24 в 11:01

„5 минути за твоето здраве“ днес в Дондуковата градина

Пловдив се включва в кампанията „5 минути за твоето здраве“, насочена към превенцията на рака на белия дроб и борбата с тютюнопушенето. Кампанията предвижда безплатни изследвания на функцията на белите дробове и основни здравни показатели чрез станция за телемедицина. Високотехнологичните изследвания ще се правят в рамките на 5 минути в..

обновено на 16.06.24 в 09:27

Температурите се повишават, днес в Пловдив 32°

Днес ще бъде слънчево , след обяд над планините и планинските райони ще e с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Ще остане почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, в Пловдив – 32°. В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста..

обновено на 16.06.24 в 09:25