Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вкусът на лятото" с актьора Троян Гогов

| обновено на 29.07.22 в 14:48


"Вкусът на лятото" ни среща с актьора Троян Гогов, в подножието на Младежки хълм, на Детската железница "Знаме на мира". Пловдив като емоция, като дух и начин на светоусещане е част от разговора ни. Говорим си за театър, за моделите на днешното време, но и за онези примери от миналото ни, които трайно трябва да носим в съзнанието си, защото именно те са основен двигател на бъдещето.

Троян Гогов е роден на 10.03. 1973г. Завършва „Актьорско майсторство за драматичен театър“ при проф. Н. Сейкова през 1998г. Същата година след конкурс става част от трупата на Драматичен театър – Пловдив. През 2010 завършва „Режисура“ в класа на проф. Надежда Сейкова и Лео Капон в Пловдивски университет „П. Хилендарски“. Режисьорският му дебют е със спектакъла „Подземни чайки“ от Алфонсо Вайехо в Драматичен театър Пловдив през сезон 2011-2012.

Детска железница "Знаме на мира" се намира в подножието на Младежки хълм. За първи път открита на 23/09/1979 г., железницата е истинска атракция както за децата, така и за техните родители, за жителите на града и посетителите му. Хиляди деца от Пловдив и околността пазят спомена за първото си качване на влак именно на Младежки хълм.

През 2007 г. железницата е изцяло реконструирана, с което придобива настоящия си облик. Влакчето, съставено от локомотив и три вагона, започва пътуването си от гара Пионер, на която има перон, два коловоза и сфетофар. Продължителността на разходката е около 25 минути.

През летните месеци ви срещаме с различни по занимания, интереси, светоглед, емоции и още куп критерии, личности. С нашите събеседници си говорим за любими неща, за нещата от значение, или онези , които просто ни карат да се усмихваме! Основно в срещите от "Вкусът на лятото" ще бъде споделянето на нашите разходки из предпочитаните от събеседниците ни любими пловдивски места,  ще слушаме любима музика и ще се опитваме да бъдем щастливи, в Пловдив!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Борис Зафиров с премиера на книгата „Свой на чужда земя“

„Свой на чужда замя” e книга, състояща се от разговори на Борис Зафиров с Блажо Николич, с фокус върху приноса му през 90-те години на миналия век към български театрални актьори, дали тласък за допълнително разгръщане на творческия им потенциал. Интервютата предлагат една много интересна и различна, от обичайното, гледна точка на успешно..

обновено на 28.10.24 в 15:51

Възпоменателна вечер за поетите Петър Анастасов и Николай Заяков

Дружеството на пловдивските писатели организира възпоменателна вечер за поетите Петър Анастасов и Николай Заяков. 27-ми октомври е техният общ рожден ден. „Мисля, че бяхме нещо повече от братя, но по-хубава и по-точна дума в българския език няма”, пише Анастасов в есето си „Моят астрален близнак”. Двамата поети оставиха великолепно..

публикувано на 28.10.24 в 06:19

Преге - предаване за света на книгите, 26.10. - 01.11.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 2 6 .10.202 4 бяха представени следните заглавия Рубрика „Напълно непознати“ Джейн Остин. Мансфийлд Парк. 376 стр., тв. к. 7А, Лист, 2024. Даниел Келман. Измерването на света. 2-ро изд., 256 стр., ок. 4А, Колибри, 2024. Чарлс Мартин. Ловецът на светулки. 400 стр., ок. 4А,..

публикувано на 28.10.24 в 08:00

В "Срещите" за Никос Казандзакис и неговия свят

"Човешката душа е чудо, извор, който блика от калта на плътта, не знае къде отива, нито какво иска, още по-малко защо има неразбираемата и противоестествена мания да се въздига. Да се въздига и да страда".  Никос Казандзакис. С Проф. Мария Шнитер днес в "Срещите" си спомням за този вълшебник на словото 67 години след неговата кончина. Никос..

обновено на 26.10.24 в 11:19

Призрак шества на куклената сцена

„Кентървилският призрак“ от Оскар Уайлд е премиерното заглавие за сезона в афиша на Държавен куклен театър Пловдив. Спектакълът е определен като представление за семейна публика в категорията представления за възрастни, които се играят в четвъртък от 19 ч. А завесата на премиерата ще се вдигне пред зрителите на 31 октомври.  В края на 16ти век..

публикувано на 25.10.24 в 10:59