Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арест за трима от ромската махала в Пазарджик за силна музика

Полицията в Пазарджик арестува трима жители на квартал „Изток“, отказали да изпълнят полицейско разпореждане и дори опитали физическа саморазправа със служители на реда. 

Инцидентът станал малко след полунощ днес при проверка на сигнал за силна музика, идваща от адрес в ромския квартал. Пристигналият на място дежурен автопатрул установил, че се провежда тържество с музикално озвучаване на открито. 

Полицаите призовали празнуващите да спрат музиката и поискали документи за самоличност на организатора на тържеството, за да му съставят акт за нарушение на общинската наредба за обществения ред. Тогава организаторът и още двама негови сътрапезници започнали да ругаят, псуват и обиждат полицаите. 

Заради солидното количество употребен алкохол, напрежението бързо ескалирало и скандалджиите дори опитали физическа саморазправа с автопатрула. След пристигане на още дежурни полицейски екипи ситуацията бързо била овладяна. 

В ареста се озовали трима мъже на възраст между 26 и 40 години. Те са задържани за срок от 24 часа. Спрямо тях е образувано бързо производство за хулиганство.         




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започва Празникът на Златоградското чеверме

С богата програма се отбелязва Празникът на Златоградското чеверме. Празникът ще започне тази вечер с шоу програма на комика Шкумбата и с участието на танцова формация „Елика“.  Кулминацията на празника ще бъде в събота, когато на централния градски парк отново ще бъде представено автентично приготвяне на чеверме и традиционни златоградски ястия...

публикувано на 10.05.24 в 10:18

В Пловдив започват Кирило-Методиеви дни

С концерт и литийно шествие на ученици от Хуманитарната гимназия „Свети свети Кирил и Методий“ ще бъде даден старт на Кирило-Методиевите дни в Пловдив. Концертът ще се проведе в аулата на училището. В 11.45 от там ще тръгне литийно шествие, което ще премине по главната улица и ще завърши в Стария град.  Училището е създадено на 1..

обновено на 10.05.24 в 08:06

"Дефиле Вино и гурме" в Стария град

Десетото юбилейно издание на фестивала „Дефиле Вино и гурме“ се открива днес в Пловдив и ще продължи през уикенда. На 16 локации в Стария град ще бъдат представени със свои щандове 55 участници – 43-ма винопроизводители и 12 производители на хранителни продукти. Сред по-известните места, които пловдивчани и гости на града вече познават, са..

обновено на 10.05.24 в 08:06

7 бременни жени се имунизираха срещу коклюш в РЗИ-Пловдив

7 бременни жени си  поставиха в РЗИ –Пловдив ваксина срещу коклюш в първия ден от въведените временни противоепидемични мерки заради епидемичното разпространение на инфекциозното заболяване.  Имунизацията срещу коклюш е еднократна, препоръчителна и безплатна и се извършва с комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус и коклюш, с намалено антигенно..

публикувано на 09.05.24 в 16:32

В Деня на Европа руски знамена се развяха на Альоша

Стотици пловдивчани поднесоха венци и цветя на паметника Альоша и почетоха 9 май – Деня на победата .  Слово произнесе руският посланик у нас Елеонора Митрофанова, която бе придружавана от почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов.  Редом до българските знамена граждани носеха и руски флагове. Част от гражданите заявиха, че на 9-ти май..

публикувано на 09.05.24 в 14:51