Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Буйствалият в КАТ дрогиран шофьор с три обвинения, очакват се още

| обновено на 03.08.22 в 17:10

49-годишният шофьор, който вчера следобед вилня в двора на КАТ-Пловдив, се  оказва абсолютен „рекордьор“ по  нарушения на пътния закон, десетки глоби, актове и фишове, както и с присъди за шофиране след алкохол, съобщи районият прокурор Атанас Илиев.  

При последния екшън, който мъжът сътвори, той е бил дрогиран, с отнета книжка и в процедура на изпитателен срок по условна присъда  за шофиране  след употреба на алкохол. 

За 21 години „шофьорски стаж“  нарушителят има над 100 фиша и актове, като е стар познайник на пътните полицаи буквално в цялата страна. Той е и без постоянно местожителство, сменял е адреси в много градове, а за последно се е установил в Пловдив,  допълни шефът на КАТ – Пловдив главен инспектор Йордан Милушев.  

Във вторник към обед, мъжът отишъл в КАТ за пререгистрация на колата си, понеже на 1 януари за пореден път са му били свалени номерата и отнета книжката, след като е заловен да кара пил. На служителите обаче направило остро впечатление неговото явно неадекватно поведение и полицаите бързо, но дискретно съставили план да го задържат. Осигурили му специален коридор към изхода, но на излизане шофьорът бил спрян. 

Тогава мъжът паникьосан опитал да се измъкне с пълна газ. Тъй като трасето навреме било блокирано с патрулка, той опитал да премине през бетоновите заграждения, където обаче се блъснал и заседнал. Тогава се заключил в колата и започнал да крещи и заплашва че ще се самоубие. В този момент един от полицаите успял да счупи страничното стъкло, отключил колата и измъкнал дрогирания шофьор. 

Той вече е с мярка за задържане от 72 часа, след което ще се поиска от съда постоянно задържане под стража, заради обстоятелствата, определящи го като доказан рецидивист, обясни прокурорът Атанас Илиев. По думите му има основания за повдигането на поне три обвинения и вероятно още едно – за оказаната яростна съпротива. 

Възможното наказание по тези обвинения е до три години лишаване от свобода, към което ще се добавят още шест месеца от сегашната му условна присъда, чийто изпитателен срок мъжът за пореден път е нарушил, добави прокурорът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бум на пияните, дрогираните и неправоспособните шофьори в Пазарджик

От началото на годината до края на август на територията на област Пазарджик са регистрирани общо 457 катастрофи, съобщи на пресконференция старши инспектор Христо Георгиев, началник на „Магистрална полиция“ в сектор „Пътна полиция“. Той уточни, че те са с 31 повече от миналата година. Тежките катастрофи са 174 или с три повече. Загиналите на пътя са..

публикувано на 30.09.24 в 14:11

Баща и син са в пловдивска болница след катастрофа в Борино

В Борино 54-годишен мъж се е ударил с автомобила си в електрически стълб и го е разцепил на две, съобщиха от полицията в Смолян.  При удара мъжът и неговият 19-годишен син, който е бил в колата, са пострадали и са откарани в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.  И двамата са с фрактури на основата на черепа и охлузни рани по главата, няма опасност за..

публикувано на 30.09.24 в 13:36

Шофьор опита да подкупи полицаи с 2х20 лв.

Неизряден шофьор се озова в ареста след опит да подкупи пловдивски полицаи.   Това е станало при рутинен обход по ул. „Храбрец“, където автопатрул забелязал неправилно спрял в зоната на кръстовище лек автомобил „КИА“.  Тъй като водачът отсъствал, униформените започнали да оформят глоба с фиш.   В този момент към тях се приближил 51-годишен..

публикувано на 30.09.24 в 13:28

Планински спасители помогнаха на жена, изгубила се в Родопите

Два инцидента с туристи са станали за последното денонощие в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК.  При единия случай жена се е загубила в източната част на Родопите. В издирването ѝ са участвали екипите от Смолян и Чепеларе. Жената е открита в района на връх Свобода, като е била в добро състояние. В другия случай мъж е..

публикувано на 30.09.24 в 09:35

Валежите спират, но остава хладно и ветровито

Днес в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до полунощ ще спрат. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево време. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър, който вечерта ще започне да отслабва.  Максималните температури ще са от 11-13° в североизточните райони до 18-20° в..

публикувано на 30.09.24 в 07:27