Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена и дете загинаха на магистрала "Тракия" край Пазарджик

| обновено на 11.08.22 в 11:04

Майка и детето ѝ загинаха при тежка катастрофа на магистрала „Тракия” на 101-ви километър в посока София тази сутрин.

Лек автомобил "Мерцедес" с немска регистрация е самокатастрофирал, като е излязъл извън пътното платно и се е самозапалил, каза говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

Водачът е жив, успял е да напусне колата, преди тя да се запали. Съпругата и детето му обаче са починали.

На място са екипи на полицията, пожарната и линейка.

Няма затруднения в трафика, тъй като колата е в нива край пътя, уточни говорителят на пазарджишката полиция. 

По-късно от полицията уточниха, че загиналата жена е на 46 години, а детето на 12. Оцелелият шофьор е на 52 години, всички са турски граждани. 

Окръжна прокуратура - Пазарджик наблюдава досъдебно производство за причиняване на пътнотранспортно произшествия на автомагистрала „Тракия“ в района на Пазарджик.

Извършват се активни действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели и др. Предстои да бъдат назначени експертизи за установяване на причината за пътнотранспортното произшествие, уточняват от държавното обвинение.


По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

32 сигнала са подадени в пожарната след снощната буря в Пловдив

На 32 сигнала за произшествия са реагирали пожарникари след бурята през изминалата нощ.  Седем са случаите, в които са отстранени паднали дървета и клони от бурята. Един автомобил е с нанесени щети, уточняват от пловдивската пожарна.  Два от подадените сигнали са за оказване на техническа помощ при отстраняване на паднали дървета на..

публикувано на 03.07.24 в 10:08

Парламентарната група на ДПС изключи депутата Рамадан Аталай

На заседание на ПГ на ДПС е взето решение да изключи Рамадан Аталай от групата. "За" решението са гласували   44-ма депутати, съобщи зам.-председателят на НС Росица Кирова от парламентарната трибуна.  Изключването на Рамадан Аталай от парламентарната група е било прието с единодушие. Предстои да стане ясно дали Аталай ще остане независим..

обновено на 03.07.24 в 10:08

Аптеките протестират срещу промените за отпускане на лекарства

Аптеките от различните области в страната затварят за два часа, от 14 до 16 часа,  в знак на протест срещу  измененията в наредбата за начина на отпускане на лекарства по Здравна каса, които се намаляват плащанията за изпълнение на такива рецепти.  Според представителите на бранша промените ще доведат  до значителни затруднения за фармацевтите и..

обновено на 03.07.24 в 10:08

Поставят ограждения на Гребния канал заради състезания

От днес започва затваряне на пространствата на Гребния канал с ограждения, като отворени ще бъдат само проходите и подстъпите към Гребния канал.  Това се налага във връзка с провеждането на предстоящите две Световни първенства по кануу-каяк – за ветерани от 12 до 14 юли, и за юноши и младежи от 17 до 21 юли. От 6 часа на 10 юли до 20 часа на..

публикувано на 03.07.24 в 09:45

Продължават слабите трусове в района на Асеновград

Земетресение с магнитуд 2.6 е регистрирано тази нощ до Куклен.  Събитието е от 1:40 часа с епицентър на 5 км от Асеновград и на 15 км от Пловдив, съобщиха от  Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география - БАН. В 5:06 часа на същото място е отчетен и още по-слаб трус с магнитуд 2.0...

публикувано на 03.07.24 в 06:25