Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК Пловдив е в добро финансово здраве

Освен това дружеството работи активно по всички големи проекти на територията на Пловдивска област. Това декларира управителят на дружеството инж. Огнян Кулишев пред областния управител на област Пловдив Ангел Стоев. Темата на работната им среща бе състоянието на ВиК мрежата като част от критичната инфраструктурав контекста на подготовката на предстоящите парламентарни избори. 

Инж. Кулишев обясни, че няма опасност от прекъсване на водоснабдяването заради неплатени сметки за ток от страна на„ВиК-Пловдив“. Преди дни е платена 30 на сто от дължимата сума, а останалата част ще бъде погасена, след като дружеството получи одобрените от редовното правителство финансови компенсации за предходните три месеца. 

Продължава работата по мегапроект за доизграждане и реконструкция на ВиК системи на територията на общините Пловдив, Карлово, Хисаря, Асеновград, Първомай и Стамболийски.

Предстои да започне работата по Южния обходен колектор на Пловдив, заяви Огниня Кулишев. Техническият проект е готов, но в момента върви съгласуването му с компетентните институции и всички министерства, за да получи строително разрешение. „Надяваме се да стартираме през септември от улиците „Царевец“ и „Модър“, продължаваме по бул. „Ал. Стамболийски“ като го разделяме на три етапа, ще затваряме един по един участъците, за да не се блокира напълно движението по него“, коментира управителят на  „ВиК-Пловдив“. Цялото трасе на колектора е 11 километра като тръгва от бул. "Пещерско шосе", през "Царевец" и "Модър", оттам под бул. "Александър Стамболийски", през "Нестор Абаджиев" в  "Тракия" и се зауства в пречиствателната станция на Ягодовско шосе. На места тръбата ще стига до 3.5 метра вътрешен диаметър.

ОТносно .подобряването на водоснабдяването на Брестовица, Огнян Кулишев  съобщи, че са направени два нови сондажа, които са с много добри показатели. "Водата е  чиста и с много добър дебит. „Български ВиК холдинг“ ще финансира с около 2 млн. лв. изграждането му до първо стъпало. В момента със средства на „ВиК-Пловдив“ финансираме проектирането и изграждането на пречиствателно съоръжение на сегашния водоизточник“, поясни инж. Кулишев.

В срещата при областния управител участваха също заместник областните управители Даниела Николова и Иванка Петкова, както и зам.-управителят на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Пловдив инж. Динко Господинов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушиха пожар на Младежкия хълм

Сигнал за пожар на Младежкия хълм е получен след 18 часа тази вечер на тел. 112.  Димът се е появил от горящи сухи треви и храсти по южния склон на тепето.  Теренът е труднодостъпен и скалист, има само един подстъп за автомобили и това е затруднило придвижването на пожарните коли.  Огънят е локализиран, а през нощта ще останат дежурни екипи, за да..

публикувано на 01.07.24 в 20:35
Рамадан Аталай

Организациите на ДПС в Асеновград, Кричим и Първомай защитиха Аталай

Декларация в подкрепа на депутата от ДПС Рамадан Аталай оповести общинската организация на ДПС в Асеновград. Тя е изпратена до почетния председател на Движението Ахмед Доган и е публикувана във Фейсбук-групата „Аз подкрепям Ахмед Доган“.  В края на миналата седмица областният съвет на Движението в Пловдив сне доверието си от дългогодишния..

публикувано на 01.07.24 в 16:41

Кандидат- студентите в МУ - Пловдив се явиха на изпита по биология и химия

Като сравнително лесен определиха изпитния вариант по биология и химия кандидат-студентите за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“ в Медицински университет - Пловдив.   Те писаха по вариант 1,  изтеглен точно в 8.30 часа от Севинч Керим Кеязим в първа аудитория на Аудиторния комплекс в присъствието на ректора проф...

публикувано на 01.07.24 в 15:15

МОН публикува резултатите от НВО след 7-и клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от Националното външно оценяване в края на 7-и клас. Проверката става в системата на МОН  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. Над 59 000 седмокласници на НВО по български език и литература На национално външно оценяване по български език и литература се..

публикувано на 01.07.24 в 15:08

Арестуваха мъж от Велинград, пазарувал с фалшиви евро

Велинградчанинът е задържан след като се разплатил с фалшиви евро банкноти, като купил кобила от жител на село Костандово. За животното купувачът броил 100 лева и 500 евро, като чуждата валута била в 10 банкноти с номинал от 50 евро. След покупката стопанинът на коня установил, че 500-те евро са фалшиви и подал сигнал в полицейския участък в..

публикувано на 01.07.24 в 14:03