Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив е в топ 3 на най-добрите градове за инвестиции в Европа

| обновено на 25.08.22 в 16:57
Снимка: Стоян Стоянов

Българската агенция за инвестиции e в процес на сертифициране на 54 проекта на обща стойност 2,2 милиарда лева, които ще открият 4500 работни места .Това обяви заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов.  

Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Богдан Богданов каза, че Пловдив е най-привлекателното място за чуждестранните инвеститори у нас: 

"Пловдив неслучайно е в топ 3 на най-добрите градове за инвестиции в Европа. Като регион е привлякал над 3 милиарда инвестиции в последните 20 години, за 3 милиарда евро говорим. Нормално е когато има една доста силно и създадена добре екосистема, тя да повлича след себе си нови инвеститори, защото много често инвеститорите, те търсят синергията, те търсят партньори и търсят да са близо до компании, с които работят, така, че от тази гледна точка Пловдив чисто индустриално е най-силно развиващият се регион в момента".

По публикацията работи: Живка Танчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Планински спасители помогнаха на жена, изгубила се в Родопите

Два инцидента с туристи са станали за последното денонощие в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК.  При единия случай жена се е загубила в източната част на Родопите. В издирването ѝ са участвали екипите от Смолян и Чепеларе. Жената е открита в района на връх Свобода, като е била в добро състояние. В другия случай мъж е..

публикувано на 30.09.24 в 09:35

Валежите спират, но остава хладно и ветровито

Днес в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до полунощ ще спрат. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево време. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър, който вечерта ще започне да отслабва.  Максималните температури ще са от 11-13° в североизточните райони до 18-20° в..

публикувано на 30.09.24 в 07:27

УХТ провежда форум за идеите на млади учени

Университетът по хранителни технологии в Пловдив  е домакин на кръгла маса за млади учени по проекта "Инкубатор на млади таланти".  Събитието се организира от Сдружение "Асоциация на младите учени" и е финансирано по европейската програма "Еразъм+". Представители от бизнеса, образованието, администрацията, научните организации и..

публикувано на 30.09.24 в 06:57

Мъж с трансплантирано сърце се разходи с кардиолога си в Смолян

Димитър Костов, който от една година живее с трансплантирано сърце, се включи в инициативата днес „Разходи се с кардиолога си в Смолян“. В световния ден на сърцето десетки смолянчани преминаха през информационния пункт в центъра на града, консултирайки се с кардиолози от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Смолян и се присъединиха..

публикувано на 29.09.24 в 16:33

Вятърът събори голямо рекламно пано в Северната индустриална зона

Въвежда се ограничение на движението на надлеза до бившия завод "Ален мак", в посока Труд. Причината е премахване на голямо винилно рекламно пано от фасадата на сградата, което се е скъсало от вятъра.  До приключване на работата на екипите на пожарната, автомобили ще се пропускат само в лявата лента. От ОД на МВР апелират шофьорите  да преминават..

публикувано на 29.09.24 в 16:13