Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Каравелово разчистват улиците, за да пуснат тока

| обновено на 04.09.22 в 10:26


Кметът на Каравелово Славка Червенкова съобщи, че започва рязане на паднали дървета по улиците, за да може да се преминава по тях и да започне възстановяване на електрозахранването. „Трети ден хората са без ток и вода“, припомни тя. Продължава и снабдяването с храна и вода на хората в откъснатите части на селото.

По думите и  в някои домове натрупаната тиня е над 2 метра. В селото очакват доброволци от цяла България, които са обявили, че идват на помощ. 

"Има хора, които току що си бяха закупили дърва. Дали са хиляди левове за дърва, които са вече някъде из река Стряма. Единственото, което може да ни радва е, че всички хора са жили и здрави", каза още Славка Червенкова.


По публикацията работи: Емил Костов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Съдът гледа дело за насилие над дете

35-годишният Петър Чернев, обвинен в нанасяне на средна телесна повреда на 5-годишно момченце, застава пред пловдивския съд. Заедно с него пред магистратите ще се изправи и майката на детето – 35-годишната Стела Алексиева, която е била съучастник в малтретирането на момчето.  Срещу Чернев са повдигнати също обвинениия за принуда и изтезание на..

публикувано на 08.10.24 в 07:38

Започва "Career show"

В Международния панаир започва проявата „Career Show“. Изложението дава възможност на ученици и студенти да открият желаната работа и стаж.  Ще се проведат серия презентации и срещи на фирми с младите хора, които се регистрират за посещение.  Повече от 50 са фирмите от Пловдив и Южна България, които  предлагат свободни позиции за стаж и работа. 

публикувано на 08.10.24 в 07:35

Министър Цоков на инспекция в Хуманитарната гимназия

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков ще инспектира ремонта на Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ в Пловдив.  В построената през 19 век сграда, която е паметник на културата, община Пловдив извършва ремонтни дейности на стойност 17 млн. лева.  Освен ремонт на покрива и подмяна на дограми и всички инсталации,..

публикувано на 08.10.24 в 07:31

3000 глоби с фиш и над 580 акта са наложени от КАТ-Пловдив за седмица

За изтеклата седмица на територията на Пловдивска област са регистрирани над 40 пътно-транспортни произшествия с един загинал човек и 15 души ранени – съобщи инспектор Стоян Войводов от сектор "Пътна полиция". За същия период са съставени над 580 акта и близо 3000 глоби с фиш. При анализа на нарушенията прави впечатление повишаване на броя на..

обновено на 07.10.24 в 15:41

Мечките не заспиват, "шетат" из Смолянско

През септември на територията на област Смолян са направени 15 проверки по отношение на защитения вид - кафява мечка. През август проверките от експерти на РИОСВ за щети от мечки в региона са били 22, а през юли едва девет. През септември служители на екоинспекцията в Смолян са реагирали на 15 сигнала за нападения на кафеви мечки и нанесени от..

публикувано на 07.10.24 в 15:21